Premierul Viorica Dăncilă prezintă conducerii PSD bilanţul guvernării pentru prima dată de la învestire

La această oră, social-democraţii sunt în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, organizată la Palatul Parlamentului. Anterior, premierul Viorica Dăncilă şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au avut o întâlnire de aproximativ o oră cu preşedintele Camerei Deputaţilor – Liviu Dragnea, liderul PSD, în biroul acestuia. Pentru mai multe informaţii suntem acum în direct cu reporterul RRA Cătălin Purcaru. Bună ziua, Cătălin!

Reporter: Bună ziua! Premierul Viorica Dăncilă prezintă conducerii PSD şi liderilor din teritoriu, bilanţul guvernării pentru prima dată de la învestire. Social-democraţii vor să ştie cum au fost implementate până acum măsurile prevăzute în programul de guvernare şi ce ar trebui îmbunătăţit. Ca atare discută punctual pe fiecare minister în parte. Sunt şi nemulţumiri din teritoriu în privinţa ritmului în care unii dintre miniştri îşi desfăşoară activitatea, însă nu se propune problema ca astăzi să existe propuneri de înlocuire. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a exclus săptămâna trecută, o remaniere în perioada următoare, în timp ce prim-ministrul Viorica Dăncilă, chiar dacă afirma că unii dintre miniştri merg cu viteză a doua, a precizat că atunci când a avut nemulţumiri legate de un coleg din guvern, a discutat cu acesta şi i-a transmis observaţiile pe care le are.

Totodată, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD vor fi aduse în discuţie o serie de proiecte importante pentru perioada imediat următoare, cum ar fi: redefinirea familiei în Constituţie, modificări la Codul Penal şi cel de Procedură Penală precum şi stadiul proiectelor de infrastructură. Nu este exclus ca social-democraţii să aibă în atenţie inclusiv organizarea unui miting în luna mai, la care să participe un milion de membri şi simpatizanţi ai partidului cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Rămâne de văzut însă la finalul şedinţei dacă va fi luată o decizie în acest sens./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie