Festival Internaţional de Film „Cinepolitica” la Bucureşti

La Bucureşti începe astăzi Festivalul Internaţional de Film „Cinepolitica”, ajuns la cea de-a VII-a ediţie. Proiecţiile vor avea loc până duminică, la Cinema „Elvira Popescu” şi la Institutul Balassi. Diseară, în deschiderea evenimentului, va putea fi vizionat cel mai nou film regizat de Fatih Akin – „În întuneric” – o dramă inspirată de crimele xenofobe ale unui grup de neonazişti germani. Ianna Ioniţă a stat de vorbă cu directorul festivalului, Moscu Copel.
Moscu Copel: Anul acesta subiectul va fi intriga din spatele cortinelor. Avem foarte multe filme documentare şi de ficţiune care tratează acest subiect, adică adevărurile mai puţin ştiute. Vom vorbi foarte mult despre secretele mai puţin ştiute din toate ariile care ne interesează în momentul acesta. De exemplu: online, problema furtului de date, avem şi subiectul ISIS sau arhivele pierdute.
Reporter: Câteva titluri de film…
Moscu Copel: În afară de filmele de gală care sunt „In the Faed” al lui Fatih Akin sau „The Interpreter”, un film care a fost prezentat în premieră la Berlinale, în competiţie avem filme, precum: „The Cleaners”, care vorbeşte despre secretele din mediul online; ” Of fathers and sons”, despre radicalizarea din familiile islamiste, „Glory”, despre corupţia balcanică şi despre influenţa presei şi a PR-ului în viaţa ‘celor simpli’./csimion/menescu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 aprilie)