Handbal: Naționala de tineret a început pregătirea pentru Campionatul Mondial

Naționala feminină U20 a României intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatul Mondial din vară (1-14 iulie, Debrecen). Tricolorele efectuează timp de câteva zile un cantonament centralizat la Zalău sub comanda profesorului Gheorghe Tadici.

După turneul de calificare de la Cluj din finalul lunii martie, unde România a învins categoric Croația (scor 33-25) și modesta reprezentativă a Georgiei (scor 32-13), dar avut multe emoții contra Ucrainei (scor 28-27), selecționerul Gheorghe Tadici a avut o analiză detaliată cu elevele sale.

„Am avut o analiză a turneului de calificare, sperăm să punem la punct în acest cantonament tocmai lucrurile care nu au mers bine la Cluj. Ne simțim bine, suntem bucuroase că ne-am reunit și ne dorim să ne omogenizăm cât mai mult și să facem o figură frumoasă la Campionatul Mondial din vară. Ne dorim o grupă ușoară la tragerea la sorți, dar nu ne e frică de niciun adversar. Abordăm cu încredere competiția și ne dorim o medalie”, a precizat pivotul Teodora Popescu, jucătoare ce va evolua cu SCM Craiova în finala Cupei EHF.

„Trebuie să învățăm din greșeli și tocmai asta perfecționăm în acest stagiu de pregătire cu domnul profesor. Ne dorim o grupă ușoară la tragerea la sorți, dar focusul nostru este momentan doar pe munca la antrenamente. Cele mai puternice adversare sunt în opinia mea Franța, Norvegia și Danemarca. Majoritatea dintre noi au meciuri în picioare în acest sezon în Liga Florilor, am căpătat experiență jucând alături de senioare și suntem așadar pregătite fizic și psihic pentru turneul final. Nu cred că e momentul să vorbim despre medalii, dar e clar că ne dorim asta”, a punctat portarul Daciana Hosu, jucătoare cu multe selecții la loturile de cadete, junioare și tineret.

Programul naționalei tineret:

15-21 aprilie pregătire centralizată Zalău
28 mai – 6 iunie, pregătire centralizată Cheile Grădiștei
31 mai control INMS București
12-17 iunie – Cantonament+Trofeul Carpați Tineret
22-24 iunie – Turneu internațional la Oslo (Norvegia)

25-29 iunie – Pregătire centralizată Zalău

Componența lotului:

1. BADEA ALEXANDRA – HCM RM VÂLCEA
2. BUCUR DARIA – ASC CORONA BRAȘOV
3. BERBECE BIANCA – CSO PLOPENI
4. HOSU DACIANA – ASC CORONA BRAȘOV
5. KELEMEN RALUCA – HC ZALĂU
6. MIHART ANDREEA – CSU GALAȚI
7. NICHITEAN DIANA – HC ZALĂU
8. PETRUȘ RALUCA – U CLUJ
9. POPESCU TEODORA – SCM CRAIOVA
10. SEVERIN ALEXANDRA – HC DINAMO
11. STÂNGĂ ANDREEA – HC ZALĂU
12. TÂRCĂ SORINA – ASC CORONA BRAȘOV
13. TECAR ANDREEA – MINAUR BAIA MARE
14. VERDE NARCISA – HC DINAMO
15. VĂCARIU ANA – CS DACIA MIOVENI
16. CIUCĂ DIANA – CNE RM VÂLCEA
17. POPA ANDREEA – CSS2 BUC/CS RAPID BUC.
18. TÂRŞOAGĂ ANDREEA – CS OLIMPIC TG MUREȘ
19. LUNG CRISTINA – SCM CRAIOVA
20. MARIN BIANCA – CSM BUCUREȘTI

Stefan Gavan – PR Manager Sports Net