Program Silvestri-Haciaturian-Ceaikovski cu Orchestra Naţională Radio

Dirijorul Noam Zur revine la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio vineri, 20 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Radio, cu un program în care propune de această dată şi o lucrare românească – Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, pentru ca în partea a doua a concertului să ofere publicului bucuria reîntâlnirii cu Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36 de Ceaikovski.

noam

Solistul serii va fi violonistul Armen Anassian care va interpreta celebrul Concert pentru vioară şi orchestră de Aram Haciaturian.

Cele mai recente poziţii de şef de orchestră ocupate de Noam Zur sunt cea de dirijor şef al Orchestrei Simfonice de Stat Salta din Argentina (din 2018), director artistic şi dirijor şef al Tino Pattiera International Opera Arias Festival (din 2015) şi dirijor principal invitat al Dubrovnik Symphony Orchestra din Croaţia (din 2016).

armen

Armen Anassian a concertat în calitate de solist cu Glendale Symphony, California Philharmonic, Pacific Pallisades Symphony, Santa Clarita Symphony, interpretând concerte de Brahms, Ceaikovski, Haciaturian, Sibelius, Prokofiev, Şostakovici, Bartók, Korngold, Stravinsky.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

RADOR (18 aprilie)