Horia Mihail revine la Sala Radio din Bucureşti în turneul Pianul Călător

Turneul de anul acesta este un turneu extraordinar, «Best Of» Pianul Călător. «Alla Turca» de Mozart, «Sonata Lunii» de Beethoven, «Kinderszenen» de Schumann, «Rapsodia Română nr. 1» de Enescu – sunt convins că orice român a ascultat cel puțin o dată în viață aceste „șlagăre”, chiar dacă, poate nu le-a băgat în seamă. Alegerea acestui repertoriu reprezintă chemarea mea către publicul lărgit, atât pentru cei neobișnuiți cu sălile de concert, cât și pentru melomanii adevărați. Este de fapt un îndemn la «unire», la uniunea într-o sală de spectacol a spiritelor celor prezenți. Oare nu sala de spectacol este singurul loc în care, neştiind absolut nimic despre cel de lângă noi, îl respectăm, îl tratăm cu considerație și ne bucurăm sufletele împreună, chiar dacă, cel puțin teoretic, acea persoană ar putea fi «adversarul» nostru din lumea profană? Eu unul cred că România viitorului centenar este nevoită de actuala situație să se îndrepte către acest tip de abordare, care nu are legătură cu ambiții și veleități personale, ci cu dezvoltarea armonioasă a unei națiuni.” (Horia Mihail)

A treia parte a turneului Pianul Călător 2018 se deschide miercuri, pe 25 aprilie, la ora 19,  la Sala Radio din București.

În perioada 9 aprilie – 7 mai 2018, celebrul pianist român susține 18 recitaluri în 17 orașe din țară. În a treia săptămână a turneului, după recitalul de la Bucureşti, din 25 aprilie, transmis în direct de Radio România Cultural şi Radio România Muzical, joi, pe 26 aprilie, începând cu ora 19.00, Horia Mihail va poposi la Teatrul Național din Caracal, unde se va întâlni cu unul dintre pianele călătoare, lăsat acolo de anul trecut, apoi se va opri la Sala Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti (Vineri, 27 Aprilie, ora 19), la Sala Capitol din Timișoara (Sâmbătă, 28 Aprilie, ora 18), la Teatrul Jean Bart din Tulcea, unde se găseşte un alt pian călător cu care se va reîntâlni pianistul (Joi, 3 Mai, ora 19), la Sala Teatrelli din București (Vineri, 4 Mai, ora 19), și la Sinagoga din Bistrița (Luni, 7 Mai, ora 19).

Pianul Călător ediția a opta marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregătit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu. Programul muzical al recitalului cuprinde W. A. Mozart: Sonata nr. 11 în la major, KV 331/300i, Alla turca, L. van Beethoven: Sonata nr. 14, op. 27 nr. 2 în do diez minor – Sonata lunii, R. Schumann: Kinderszenen, op. 15, G. Enescu: Rapsodia I (prelucrare de G. Enescu). Amănunte pe www.pianulcalator.ro

https://www.facebook.com/pianulcalatorhoriamihail/