Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova

Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova începe astăzi cu spectacolul „Poveştile africane ale lui Shakespeare”. Piesa, prezentată de Teatrul Nou din Varşovia, Polonia, se va juca de la ora 19:00 şi până pe 6 mai, pe scena Teatrului Naţional Marin Sorescu vor urca trupe din peste 10 ţări, după cum transmite corespondentul nostru Florin Chiru.
Reporter: Festivalul, care se desfăşoară sub genericul „Planeta Shakespeare”, reuneşte prezenţa mai multor regizori de primă importanţă ai teatrului mondial.
Directorul fondator al festivalului, Emil Boroghină:  Oh Tae-suk,, marele regizor coreean, cel care va încheia festivalul, Robert Le page, care este considerat în momentul de faţă cel mai în vogă regizor al lumii, pe care îl dorim de foarte mult timp. Krzysztof Warlikowski, care deschide festivalul şi care va primi Premiul internaţional Shakespeare atribuit de un juriu condus de George Banu şi acordat de Institutul Cultural Român. Declan Donovan, cel care de fapt a şi inaugurat în 1994 Festivalul Internaţional Shakespeare cu al său extraordinar spectacol „Cum vă place”.
Reporter: Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova a promovat de-a lungul timpului cultura oraşului în întreaga lume.
Co-directorul festivalului şi directorul artistic al naţionalului din Bănie, Vlad Drăgulescu: Mai întâi, teatrul nostru a colindat în lume graţie domnului Boroghină, iar apoi, tot graţie domnului Boroghină, lumea a venit la Craiova.
Reporter: Festivalul Internaţional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994./menescu

(2) RRA:

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 aprilie)