Protest al sindicatelor din domeniul feroviar

Un nou protest al sindicatelor din domeniul feroviar are loc astăzi. Miting la Ministerul Transporturilor, urmat de un marş până la guvern.
Reporter: Alexandru Lancuzov – În Piaţa Victoriei sunt 2000 de sindicalişti de la Căile Ferate. De la Ministerul Transporturilor, unde au anunţat că sunt pregătiţi să declanşeze greva salarială, ei au venit la guvern pentru a solicita aprobarea statutului personalului feroviar, redresarea CFR-Marfă şi investiţii pentru întreţinerea şi dezvoltarea reţelei de cale ferată din România, a şaptea ca lungime din Europa. Sindicaliştii spun că lipsa locomotivelor şi a vagoanelor face ca drumul cu trenul să nu mai fie atractiv.
-: Nu sunt locomotive, vagoane nu sunt, infrastructura, şina, sub orice critică.
Reporter: Deci practic sunt probleme atât la partea de şină, cât şi la partea de vagoane şi locomotive.
-: Şi infrastructura, linia… N-aţi văzut? 30 la oră? 50 la oră? Astea sunt condiţii?
Reporter: Ministrul transporturilor, Lucian Şova, a venit în Parcul Gării de Nord, printre sindicalişti, le-a transmis că ştie problemele din sistemul feroviar şi a promis că până la urmă se vor găsi soluţii.
Lucian Şova: Problemele dvs trebuie să se soluţioneze împreună, în linişte, cu încredere reciprocă. Atât cât se poate face pentru dvs, împreună, asta se face acum.
Reporter: Protestul din Piaţa Victoriei are autorizaţie până la ora 14:00 şi nu sunt impuse restricţii de circulaţie./csimion/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 aprilie)