Construirea primului lot de 64 de km de piste pentru biciclete va începe în luna iunie, în Bucureşti

În Bucureşti, în iunie, va începe construirea primului lot de 64 de km de piste pentru biciclete din cele 240 de km prevăzuţi în Planul de Mobilitate Urbană, potrivit Primăriei Capitalei. Proiectul prevede că pistele de biciclete vor fi realizate pe axele nord-sud şi vest-est ale oraşului de către Compania Municipală de Străzi, Poduri şi Pasaje. Planul este însă criticat de Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ, pentru că de fapt nu ar conecta zonele din Capitală şi nu ar avea ca rezultat reducerea poluării. Primăria Generală ar fi trebuit să supună proiectul dezbaterii publice a spus pentru RRA, Irina Zamfirescu, reprezentant al acestei organizaţii.

Irina Zamfirescu: Noi milităm pentru crearea ueni infrastructuri de utilizare a bicicletei, care să încurajeze utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Asta înseamnă ca oamenii să poată să folosească bicicleta când merg la serviciu, când merg la şcoală. Asta înseamnă că ar trebui să conectăm nişte puncte de interes ale oraşului care ele nu se întâmplă de la nord la sud. Oamenii au treabă din diverse cartiere spre diverse zone de interes din Bucureşti. Modelul props de noi: acela de sistem fagure.

Ministerul Mediului a pus la dispoziţia Primăriei Capitalei 10 milioane de euro pentru realizarea pistelor de biciclete pe o distanţă de 67 de km. Municipalitatea a mai anunţat că doreşte introducerea unui sistem de transport cu bicilete de tip bike-sharing şi acordarea în acest an a încă 30.000 de de vauchere pentru cumpărarea de biciclete de către bucureşteni, mai transmite reporterul RRA, Atena Teognoste./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 aprilie