A început demolarea imobilelor aflate pe traseul Pasajului Domneşti

 A început demolarea imobilelor aflate pe traseul Pasajului Domneşti, care va fi construit la intersecţia dintre Strada Prelungirea Ghencea – Drumul Judeţean 602 şi Centura Bucureşti. Reporterul nostru Alexandru Lancuzov se află acum acolo şi ne oferă detalii în direct.
Reporter: Este cea mai aglomerată intersecţie de pe Centura Capitalei. Coloana are acum 4-5 kilometri dintre autostrada A1 Bucureşti-Piteşti. Se aşteaptă zeci de minute şi dinspre Bragadiru. Intersecţia de la Domneşti este una cu probleme. Sunt implicate patru unităţi administrativ-teritoriale, Primăria sectorului 6, oraşul Bragadiru, comunele Domneşti şi Clinceni, dar beneficiarul lucrării trebuie să obţină autorizaţia de construire şi de la compania CFR infrastructură, pentru că o bretea a pasajului trece peste linia de tren. Demolările de imobile de la Bragadiru au început cu proteste. Unii proprietari spun că nu au primit niciun leu sau că sumele oferite nu sunt la valoarea reală din piaţă. De cealaltă parte, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri, dă asigurări că toate formalităţile legale sunt îndeplinite, iar proprietarii au fost corect despăgubiţi.
Alin Şerbănescu: Au fost înştiinţaţi încă de anul trecut proprietarii că sunt supuşi exproprierilor. La începutul acestui an au fost şi depuse sumele în conturile lor la CEC, conform legislaţiei. Ca atare, acele proprietăţi sunt deja în proprietatea statului român.
Reporter: Lucrările pentru construirea pasajului de la Domneşti încep efectiv în iunie şi au un termen de execuţie de doi ani./csimion/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 mai)