O pistă de biciclete de aproape opt kilometri va fi amenajată în nordul Capitalei

O pistă de biciclete de aproape opt kilometri va fi amenajată în nordul Capitalei, între Piaţa Victoriei şi Bulevardul Constantin Prezan. Consilierii generali au aproba,t ieri, o investiţie de şapte milioane şi jumătate de lei pentru acest proiect.
Aurelian Bădulescu, viceprimar: Planul de Mobilitate Urbană poate suferi, de-a lungul timpului, în funcţie de anumite situaţii, modificări. Ceea ce facem noi este o solicitare, o împletire a unei directive a comunităţii europene, venite prin ministerul de resort, respectiv Ministerul Mediului. Traseul vizează inclusiv acele zone unde tinerii merg cu bicicletele la locul de muncă, şi anume platformele unde aceştia au probleme cu deplasarea şi opţiuni de a merge pe bicicletă. Documentul supus aprobării respectă HG 907/2016, care vine şi reglementează ad litteram oportunitatea şi legalitatea unei astfel de solicitări, motiv pentru care consider că nu este decât un plus.
Realizator: Consiliul General al Municipiului Bucureşti a mai aprobat regulamentul privind igienizarea Centrului Istoric al Capitalei. Astfel, firmele care îşi desfăşoară activitatea în zonă vor fi obligate să colecteze selectiv deşeurile în saci de plastic. Uleiul folosit în restaurante va fi strâns în recipiente speciale şi predat Primăriei Capitalei până în data de 15 a fiecărei luni. Amenda pentru nerespectarea prevederilor poate ajunge la 5.000 de lei./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 mai