Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie în evidenţele AJOFM pentru a beneficia de indemnizaţie

În mai puţin de două săptămâni, cei care termină liceul ar trebui să se înscrie în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, pentru a beneficia de indemnizaţia acordată de stat. Dacă se angajează, primesc 1.500 de lei în două tranşe, însă mulţi elevi nu intenţionează să-şi găsească de lucru atât de repede. Aşa pare să fie situaţia la Râmnicu Vâlcea, după cum a aflat corespondentul RRA Ana Maria Cârstea.
Reporter: Finalizarea unei anumite forme de învăţământ reprezintă, pentru mulţi absolvenţi, oportunitatea găsirii unui loc de muncă sau a urmării unor curse de calificare pe termen scurt. Acestea pot fi facilitate dacă persoanele respective se înscriu după data de 26 mai în evidenţele ANOFM.
Liviu Cochirlea, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea:În această perioadă, deci, dacă un absolvent de încadrează, va beneficia de prima de inserţie în valoare de 1.500 de lei, plătită în două tranşe: 750 de lei la angajare şi 750 de lei la un an după angajare, la cerere.
Reporter: Însă, numărul celor care se arată interesaţi să muncească pe perioada vacanţei de vară este destul de scăzut.
-: Până acum, deocamdată nu. Îmi place să mă distrez.
-: Nu, nu aş lucra.
Reporter: De ce?
-: Îmi place mai mult să stau, liberă, să ies în oraş.
-: Momentan, nu mă interesează.
Reporter: Tu ce poţi să ne spui?
-: Nu prea m-am gândit.
-: Sunt în căutare, deocamdată, pe perioada vacanţei. Nu ştiu, orice, aşa, mai de sezon.
Reporter: Persoanele care nu vor urma o facultate sau nu se vor angaja vor putea beneficia, în schimb, de 250 de lei pe lună timp de şase luni de zile./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 mai