Comunicat de presa SNPAP Tîrgu Ocna: Campanie de ecologizare a Muntelui Eroilor

”Nici o jertfă nu e prea mare când este pentru neam și adevăr”

Iuliu Maniu

Anul 2018 reprezintă pentru România  anul centenarului Marii Uniri, eveniment cu o semnificație cu totul specială,  care va rămâne una dintre cele mai memorabile pagini ale istoriei românești.

La împlinirea a o sută de ani, suntem cu toții conectați la Primul Război Mondial și înfăptuirea Marii Uniri, fie prin propria istorie a familiei, prin moștenirea comunităților locale, dar și datorită impactului asupra societății și asupra lumii în care trăim.

Având în vedere rezonanța istorică a acestui eveniment, considerăm esențială aducerea în memoria elevilor Școlii  a contribuției comunității  în înfăptuirea Marii Uniri, precum și crearea unui prilej de interacțiune și consolidare a legăturilor în comunitate, prin activități și manifestări aniversare.

În acest context, sâmbătă 05 mai, elevii Școlii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna au participat la o acțiune de ecologizare a Muntelui Măgura, numit ”Muntele Eroilor”, pe drumul de acces spre Mănăstirea Măgura Ocnei și Monumentul Eroilor.

Cu această ocazie, elevii au luat contact direct cu locurile unde acum 100 de ani, în Primul Război Mondial, strămoșii noștri s-au jertfit în luptă, contribuind astfel la realizarea Marii Uniri.