Cristina Caramarcu, cerută în căsătorie la Ceremonia de deschidere Eurovision 2018

The Humans au defilat de-a lungul a 300 de metri de „blue carpet” și au acordat zeci de interviuri jurnaliștilor veniți din toată Europa

Imagini de pe covorul albastru – luni seară, la Drumul spre Lisabona de la TVR 1, TVR HD, TVRi și TVR+

Îmbrăcați în ținute elegante, reprezentanții celor 43 de țări participante la Eurovision au defilat prin fața jurnaliștilor, fanilor și a tuturor curioșilor care s-au strâns duminică seară în fața Muzeului de Artă, Arhitectură și Tehnologie din capitala Portugaliei.

În premieră, a 63-a ediție a concursului au schimbat culoarea covorului roșu, în ton cu decorul senin oferit râul Tagus.

Pe parcursul celor 300 de metri de covor albastru, The Humans au impresionat publicul și au acordat zeci de interviuri timp de două ore, ajungând la recepția oferită de organizatori odată cu lăsarea serii.

Am venit să câștigăm, așa că am anunțat publicul să-și cumpere din timp biletele de avion pentru România, ca să fim siguri că ne vom revedea în aceeași formulă și la București”, au declarat artiștii la finalul defilării, încrezători în șansele României pe scena Eurovision.

Delegația României a defilat într-o formulă inedită la ediția din acest an a ceremoniei de deschidere. Ca un gest de fair play, alături de cei șase artiști a fost prezent și Adrian Tănase, lead vocal The Humans, care nu a putut participa în concurs din cauza limitării la formula de șase persoane stipulată în regulament.

Momentul serii a avut loc în fața sectorului ocupat de jurnaliștii și fanii din România, unde Cristina a fost așteptată de iubitul ei, Rosario. Înarmat cu un trandafir roșu, cel care îi este alături de 8 ani a cerut-o de soție în fața sutelor de oameni prezenți la ceremonie.

Sunt copleșită. Este un moment unic, o experiență pe care nu o voi uita niciodată, iar surpriza pregătită de Rosario, reînnoind cererea în căsătorie chiar aici, a făcut această zi cea mai frumoasă din viața mea”, a mărturisit Cristina, vizibil emoționată.

Telespectatorii TVR vor rămâne conectați la atmosfera evenimentului urmărind Drumul spre Lisabona, ediția din această seară fiind dedicată ceremoniei oficiale de deschidere.

Programul este difuzat atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 20.50 (în zilele de concurs, de la 21.30), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Totodată, Ştirile TVR vor difuza, în exclusivitate, reportaje şi transmisiuni live din Lisabona.

Pe 10 mai, România trece prin emoţiile semifinalei Eurovision

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2018 de la Lisabona, pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de 8 mai, de la ora 22.00.

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, The Humans, cu melodia Goodbye, va avea loc joi, 10 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 22.00.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

***

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro