O nouă ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus, la Oradea

Realizator: Cea de-a V-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus de la Oradea s-a deschis oficial pentru public. Zeci de curioşi şi de cititori din Oradea au luat cu asalt standurile celor 46 de expozanţi, după cum ne-a transmis corespondentul nostru, Adrian Lungu. Reportajul lui începe cu un fragment din discursul susţinut de preşedintele director general al SRR, Georgică Severin.
Georgică Severin: Târgul de carte Gaudeamus, la a 105-a ediţie, a devenit un simbol al rezistenţei culturale, al rezistenţei cărţii în aceste momente.
Reporter: Deschiderea Târgului Gaudeamus de la Oradea a avut loc astăzi în prezenţa preşedintelui director general al SRR, Georgică Severin.
Georgică Severin: În general, lumea, când se gândeşte la Radio România, spune Radio România Actualităţi şi suntem mândri, pentru că suntem postul cel mai important de radio al ţării şi postul cu cea mai mare credibilitate şi audienţă la nivel naţional. Dar, dincolo de această misiune de informare pe care o facem prin intermediul prin Radio România Actualităţi, SRR are şi o importantă misiune culturală. Corporaţia noastră organizează, începând din 1994, Târgul de carte Gaudeamus, care a devenit de departe cel mai mare târg de care din sud-estul Europei.
Reporter: Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus a fost desemnat profesorul universitar doctor Sorin Şipoş.
Sorin Şipoş: Sărbătorim 100 de ani de la România reîntregită şi de aceea prezenţa caravanei Gaudeamus 2018 în Oradea, un oraş care, înainte de 1918, a făcut parte dintr-o altă structură politică, este şi un mesaj de suflet, un mesaj naţional, un mesaj intelectual pentru toţi românii, adresat pentru unitate, pentru înţelepciune şi pentru lectură şi educaţie.
Reporter: Târgul continuă mâine la Oradea şi se va încheia duminică./csimion/menescu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 mai)