Se apropie vara şi gândul ne zboară la călătorii, la concediu sau la vacanţă. Având în vedere faptul că sezonul turistic a început din luna mai, vă prezentăm câteva destinaţii de vacanţă care conţin în denumirea lor cuvântul „mai”:

A woman photographs a field of Tulips in Mainau, southern Germany on April 27, 2018.  / AFP PHOTO / dpa / Patrick Seeger / Germany OUT1. Insula Mainau, Germania – În acest moment al anului, insula este înfloritoare şi colorată, devenind astfel un paradis floral. Vizitatorii au la dispoziţie parcul casetlului şi grădina botanică. Anul 2018 este dedicat orhideelor. Insula florilor, cum mai este denumită, impresionează prin peste 3000 de orhidee, 400 de soiuri de lalele, 250 de dalii de diverse culori. Pe insulă sunt aproximativ 500 de varietăţi de foioase şi conifere, dintre care unii au peste 150 de ani. De asemenea, pe insulă se află 20 de tipuri de palmieri diferiţi şi unul dintre cei mai vechi arbori de sequoia gigant din Germania. Insula Mainau este un loc ideal pentru plimbare, relaxare, admiraţie şi explorare.

Mainz122. Mainz, Germania – Fondat de romani la sfârşitul secolului I î. Hr. Oraşul se află pe râul Rin, la confluenţa sa cu Main Wiesbaden, în partea de vest a regiunii Rhein-Main din Frankfurt. Oraşul este renumit şi prin faptul că aici a fost inventată de Gutenberg presa tipografică mobilă şi primele cărţi tipărite folosind această presă au apărut la începutul anilor 1450. Până în secolul al XX-lea, Mainz era de obicei menţionat în limba engleză sub numele francez Mayence.

Thai hostesses in traditional costumes welcomes heads of delegations at the 2nd Asia-Pacific water summit in Chiang Mai on May 20, 2013. Asia's flood-prone megacities should fund major drainage, water recycling and waste reduction projects to stem deluges and secure clean supply for their booming populations, experts said. AFP PHOTO/ Nicolas ASFOURI / AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI3. Chiang Mai, Thailanda – Este cel mai mare şi mai important oraş din nordul Thailandei şi baza principală de activităţi pentru majoritatea călătorilor care vin în nord. Oraşul are pieţe incredibile de alimente, zeci de temple frumoase şi localnici prietenoşi. Frumuseţea munţilor, a dealurilor şi a grădinilor botanice atrage anual milioane de turişti în Chiang Mai.

JAMAICA-ECONOMY-TOURISM4. Jamaica – Este o ţară insulară din Marea Caraibilor şi a treia cea mai mare insulă din Antilele Mari. Descoperită de Cristofor Columb la 5 mai 1494. Cu păduri dense, plante exotice şi cascade ascunse face un contrast frumos cu plajele albe din Caraibe. Ploile abundente îuncep la sfârşitul verii. Jamaica este alcătuită dintr-un mozaic plin de culoare, format din plaje frumoase, feţe prietenoase, mununi naturale şi diverse preparate culinare. Dacă doriţi relaxare sau aventură, aceasta este destinaţia insulară caree merită să fie explorată.

heidimitgeissen5. Maienfeld, Elveţia – Oraşul este un loc încântător, care a devenit cunoscut prin „Heidi”, de Johanna Spyri. Turiştii pot vizita, printre altele, cabana alpină a lui Heidi. Maienfeld, din regiunea Bündner Herrschaft din Graubünden, Elveţia, este localitatea din care s-a inspirat Johanna Spyri (1827-1901) pentru a scrie romanul „Heidi, fetiţa munţilor”. Povestea micuţei Heidi a fost tradusă în 50 de limbi, tipărită în milioane de exemplare şi redată vizual în filme şi documentare. Maienfeld transportă vizitatorii care vin din intreaga lume în epoca în care a fost scrisă povestea pentru copii.

Maine4_Web72DPI_crop6. Maine, SUA – Statul Maine, situat în nord-estul Statlor Unite ale Americii, este renumit pentru peisajele uimitoare, pădurile adânci şi bucătăria sa. Statul Maine, poreclit Holidayland, este mai mult decât o destinaţie de vacanţă. Maine îmbrăţişează tot cecea ce este autentic, unic şi simplu, iar localnicii se mândresc cu pădurile frumoase – 90% din suprafaţa statului este împădurită. Bucătăria amestecă ingredientele locale cu ingeniozitatea chinezească. Peisajele pitoreşti au inspirat artişti precum Winslow Homer, Edawrd Hopper şi Andrew Wyeth.
7. Maiori, coasta Amalfi, Italia – Un oraş foarte pitoresc de pe coasta Amalfi din Italia, care oferă vizitatorilor delicii culinare. Este o staţiune tursitică populară încă din epoca romană, cu cea mai lungă întindere de plajă de pe coasta Amalfi.

1043001898. Plaja Maia, Cipru – O plajă mică, liniştită, situată într-un sat pescăresc din Cipru, Agios Theodoros. Aici puteţi închiria un şezlong şi o umbrelă la preţuri accesibile.

mamaia9. Mamaia, România – Lonley Planet menţionează că Mamaia, o fâşie subţire de nisip, care se extinde la nordul oraşului Constanţa, este cea mai populară şi mai scumpă staţiune de vacanţă din România. În plin sezon, de la începutul lunii iunie, până la începutul lunii septembrie, plaja lungă de 8 kilometri atrage turişti români şi străini. Staţiunea Mamaia oferă turiştilor posibilitatea practicării sporturilor de apă, dar şi pescuitul în lacul Mamaia. În Mamaia, în anul 1967, Radio Vacanţa, singurul post estival de radio din acea vreme, îşi începea emisiunea pe melodia „Valurile Dunării” a lui Iosif Ivanovici. Radio Vacanţa”, post de radio estival al Societăţii Române de Radiodifuziune, oferă turiştilor programe informative şi de divertisment, având ca arie de acoperire întreg litoralul românesc. (surse: www.weg.de, www.lonleyplanet.com, www.blick.ch, www.mainau.de, www.visittheusa.com, www.myswitzerland.com) Ada Ionescu

sursa foto: AFP, AGERPRES

RADOR – 10 mai