Propunere a senatorului USR, Adrian Wiener, de taxare suplimentară a băuturilor cu un conţinut ridicat de zahăr

Proiectul pentru taxarea suplimentară a băuturilor cu un conţinut ridicat de zahăr îşi propune să contribuie la însănătoşirea populaţiei, a declarat la Radio România Actualităţi senatorul USR, Adrian Wiener, autorul iniţiativei. Este vorba de un model inspirat din exemple similare aplicate deja în alte ţări europene, a menţionat parlamentarul. Invitat în rubrica „Apel matinal”, el a explicat că se doreşte o taxare treptată a băuturilor cu un conţinut ridicat de zahăr.

Adrian Wiener: Legea îşi doreşte, în primul rând, să responsabilizeze producătorii. Accizarea de care vorbim este în trepte, adică este proporţională cu cantitatea de zaharuri adăugate în perspectivele băuturi răcoritoare astfel încât practic primul efect şi de altfel acesta a fost primul efect după introducerea în Marea Britanie a acestei legi a fost scăderea din partea producătorilor a adausurilor de zaharuri, astfel încât să beneficieze de o bandă fiscală inferioară.

Realizator: Proiectul pentru taxarea suplimentară a băuturilor cu un conţinut ridicat de zahăr, iniţiat de parlamentarul USR, a fost depus săptămâna aceasta la Senat./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 mai