Va fi inaugurat Palatul Cultural din Blaj

Preşedintele Klaus Iohannis merge astăzi la Blaj pentru a participa la manifestările dedicate aniversării a 170 de ani de la Adunarea Naţională din timpul Revoluţiei de la 1848. Cu această ocazie va fi reinaugurat Palatul Cultural, clădire care a primit marele premiu al Uniunii Europene pentru patrimonmiu, transmite corespondenta RRA în Alba, Andreea Bogdan:

Reporter: Palatul Cultural din Blaj, obiectiv cu însemnătate deosebită atât pentru municipiu, cât şi pentru judeţul Alba, va fi inaugurat astăzi, de la ora 16:00, după ce cădirea a fost reabilitată complet. Evenimentul se va bucura de prezenţa unor oaspeţi de seamă, printre care şi Klaus Iohannis, preşedintele României.

Manifestările care vor marca inaugurearea oficială a edificiului cultural vor cuprinde un concert extraordinar susţinut de Camera Regală, orchestră aflată sub înalt patronaj al alteţei sale regale, principele Radu al României. Cu această ocazie va avea loc atât ceremonia de inaugurare a Palatului Cultural din Blaj, dar şi acordarea marelui premiu câştigat de acest edificiu în cadrul premiilor Uniunii Europene pentru patrimoniul cultural, premiile Europa Nostra 2017, la categoria conservare./ilixandru/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 mai