888: Instituţia românească anticorupţie dirijată de străini vrea să-l închidă pe cel mai puternic politician

888 (Ungaria), 15 mai 2018 – În România care funcţionează asemenea unei marionete americane, DNA a cerut o condamnare de şapte ani şi şase luni cu executare pentru Liviu Dragnea, preşedintele PSD, principala forţă a guvernului de la Bucureşti.

Marţi a avut loc la ICCJ ultima înfăţişare a procesului, în care procurorul a cerut pedepse cu executare împotriva aproape tuturor acuzaţilor. Politicianul şi-a susţinut şi de data aceasta nevinovăţia.

Împotriva lui Dragnea s-a iniţiat urmărirea penală deoarece conform acuzării între 2006 şi 2013, când era preşedintele consiliului judeţean, respectiv şi al PSD din Teleorman, deoarece conform dispoziţiei sale s-au plătit din bugetul consiliului doi angajaţi care nu lucrau acolo, ci la organizaţia judeţeană a PSD.

Procurorul a cerut pedeapsa cu executare pentru şapte ani şi jumătate pentru instigare la abuz în serviciu, respectiv cu alţi doi ani şi jumătate pentru instigare la fals în acte. În plus s-a dorit ca pedeapsa anterioară cu suspendare să devină executorie. În 2016 preşedintele PSD a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru un proces de corupţie pe marginea unui referendum organizat în 2012, în care fusese găsit vinovat de instigarea membrilor comisiei electorale la fraudă, spunându-le să prezinte un raport cât mai mare de participare din partea electoratului, iar referendumul organizat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu să fie valabil.

În speţa actuală este acuzată şi fosta soţie a politicianului, care este acuzată că în calitate de şef al instituţiei respective a avut cunoştinţă de salarizarea angajaţilor fictivi şi nu a întreprins nimic pentru a împiedica acest lucru. Cei doi angajaţi au primit în total 108.600 lei. La ultima înfăţişare procurorul a cerut anularea procedurii împotriva soţiei politicianului, deoarece aceasta a plătit între timp prejudiciul. De asemenea procurorul a cerut pedepse mai blânde şi împotriva altor acuzaţi care şi-au recunoscut vinovăţia.(MTI)

(Autor: Gellért Oláh)

Traducerea: Imola Stănescu