Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru salariaţii din sănătate şi educaţie

Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa de urgenţă care vizează modificări la Legea salarizării bugetarilor, convenite săptămâna trecută cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi Educaţie. Premierul Viorica Dăncilă a făcut câteva precizări pe această temă, în deschiderea şedinţei executivului.
Viorica Dăncilă: Pentru clarificarea unor prevederi, documentul adoptat astăzi prevede o serie de măsuri pentru salariaţii din domeniul sanitar, dar şi pentru salariaţii din domeniul educaţiei. Mulţumesc încă o dată întregii echipe guvernamentale care a găsit soluţii pentru a îndrepta situaţiile apărute.
Realizator: Potrivit acordului parafat de guvern săptămâna trecută cu sindicatele din sănătate, toţi angajaţii din sistemul sanitar care au înregistrat scăderi ale veniturilor nete faţă de nivelul lunii februarie vor primi sume compensatorii. De asemenea, plata gărzilor efectuate de medici şi asistente ar urma să fie scoasă în afara plafonului de 30% stabilit pentru grila de sporuri, precizează redactorul Petruţa Obrejan./rduinu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 mai