Guvernul va adopta noi măsuri pentru stimularea investiţiilor majore în economia românească

Guvernul va adopta, în scurt timp, noi măsuri pentru stimularea investiţiilor majore în economia românească – a anunţat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă. Ea a precizat că Executivul urmăreşte ca anul acesta nivelul investiţiilor străine să atingă un miliard de euro.

Viorica Dăncilă: Anunţăm că în scrut timp se va deschide „Schema de ajutor de stat” pentru investiţiile private mai mari de 10 milioane de euro, în investiţii în deschiderea sau extinderea capacităţilor de producţie. Ţinta noastră finală este să atragem investiţii de peste un miliard de euro. Aceste investiţii vor crea mii de locuri de muncă şi vor contribui la creştea veniturilor bugetare.

Realizator: Primul ministru a mai spus că Guvernul îşi doreşte un parteneriat strategic real cu marile companii ce vor să investească în România. Viorica Dăncilă a precizat că, în primele trei luni ale acestui an, nivelul investiţiilor străine directe a crescut cu peste 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce demonstrează încrederea în potenţialul economiei româneşti, însă nu este un nivel suficient. Declaraţiile au fost făcute la lansarea ediţiei de anul acesta a „Schemei de Ajutor de Stat”/rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 mai