Comisarul european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska, s-a întâlnit, ieri, la Bucureşti, cu premierul, cu membri ai cabinetului şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. La Palatul Victoria s-au discutat aspecte privind viitorul buget al Uniunii, piaţa digitală, politica industrială şi de apărare şi preluarea de către România a preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019. Premierul Viorica Dăncilă a spus că viitorul buget trebuie să susţină eforturile de reducere a decalajelor de dezvoltare dintre statele membre ale Uniunii:
Viorica Dăncilă: Am reafirmat în acest sens întreaga disponibilitate a României de raportare constructivă la viitoarele negocieri la nivel european, precum şi de canalizare a eforturilor către o avansare substanţială a negocierilor pe durata mandatului său de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, în semestrul I 2019, care să permită un acord politic în timp util în acest dosar.
Realizator: Viorica Dăncilă s-a întâlnit, ieri, şi cu ministrul turismului din Israel, Yariv Levin, iar astăzi are programate convorbiri oficiale cu omologul său croat, Andrej Plenkovici, aflat de ieri la Bucureşti. Acesta va fi primit, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi apoi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Parlament./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 mai)