România şi-a respectat toate angajamentele faţă de NATO, a afirmat ministrul apărării, Mihai Fifor

România şi-a respectat toate angajamentele faţă de NATO, a afirmat astăzi la Timişoara, ministrul apărării, Mihai Fifor. El a subliniat, în context, că solicitarea preşedintelui american ca şi alte ţări aliate să aloce 2% din PIB pentru armată este justificată:
Mihai Fifor: „În momentul de faţă, dacă nu mă înşel, sunt şase state care îndeplinesc această condiţionalitate. România este unul dintre aceste state. Suntem în al doilea an deja, consecutiv, cu alocare de 2% din PIB. Nu doar că România alocă 2% din PIB, dar atinge şi celelalte două ţinte impuse de NATO, adică participarea în teatrele de operaţii şi vă reamintesc în momentul de faţă România are în jur de 700 de militari în teatrul de operaţii în Afganistan şi atingerea capabilităţilor pe care România şi le-a asumat prin aderarea la NATO, care sunt în linie dreaptă şi mă refer aici la programele majore de înzestrare a Armatei”.
Mihai Fifor a mai declarat că, în următorii ani, Ministerul Apărării va investi în Garnizoana Militară şi în Baza Aeriană Militară de la Timişoara, ne-a transmis corespondentul nostru, Alina Bujancă./csimion/gpodea

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 mai)