Madrid: Socialistul Pedro Sanchez va depune jurământul de premier în faţa regelui Felipe al VI-lea

În Spania, socialistul Pedro Sanchez va depune astăzi jurământul de premier în faţa regelui Felipe al VI-lea. Sanchez, un economist în vârstă de 46 de ani, a fost învestit premier de către parlament, după ce acesta a adoptat moţiunea de cenzură împotriva guvernului conservator. Noul premier trebuie să gestioneze problema catalană, să aplice bugetul votat de conservatori şi să organizeze viitoarele alegeri, care ar putea avea loc în cursul anului viitor.
Pedro Sanchez: „Sunt conştient de responsabilitatea pe care o asum, de momentul politic atât de complex pe care îl trăieşte ţara noastră şi în afară de asta vă spun că voi aborda toate provocările cu umilinţă, cu abnegaţie şi mai ales cu hotărâre, pentru a transforma în primul rând ţara noastră, ceea ce Partidul Socialist a făcut întotdeauna când a guvernat şi în al doilea rând pentru a-i ajuta pe cei care suferă din cauza precarităţii şi a inechităţii”.
Pedro Sanchez, care până acum nu a făcut parte din niciun cabinet, este cel de-al şaptelea prim-ministru al Spaniei de când ţara a revenit la democraţie după moartea generalului Franco./menescu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iunie)