Andreea Panțuroiu, performera primei zile a Internaționalelor de la Cluj

Andreea Panțuroiu, performera primei zile a Internaționalelor de la Cluj

Atleta de la CSM București a reușit cel mai bun rezultat al ei în proba de triplu salt, succes care-i dă speranțe pentru cea mai strălucitoare medalie la Europenele de la Berlin, programate la începutul lunii august.

Cluj Arena este gazda ediției cu numărul 63 a Internaționalelor României de Atletism „Iolanda Balaș Soter”, competiție la care s-au înscris 252 de sportivi din 8 țări care se întrec atât pentru medaliile puse în joc cât și pentru a realiza baremurile care asigură prezența la Europenele din această vară.

Vedeta primei zile a fost Andreea Panțuroiu, sportiva legitimată la CSM București reușind la triplusalt o săritură extrem de valoroasă, 14.36 metri,  cu 3 centimetri mai lungă decât cel mai bun rezultat obținut vreodată în carieră până la concursul de la Cluj.

Succesul îi dă speranțe Andreei pentru cea mai strălucitoare medalie la Europenele de la Berlin, programate la începutul lunii august.

”A fost doar începutul, cu siguranță pot mult mai mult de atât, îmi doresc să fac o figură frumoasă la Campionatele Europene de la Berlin. Sper să sar cât mai aproape de 15 metri. Îmi doresc sa fac un record personal la Berlin” – Andreea Panțuroiu, atletă CSM București.

Proba de triplusalt a fost dominată de ”tigroaice”, fosta campioană mondială de junioare Georgiana Aniței clasându-se pe locul doi, cu o săritură de 13,46 m.

”Sunt foarte mulțumită, mă bucur că a venit acest rezultat după luni grele de muncă. Mă așteptam să sar mai mult, dar mă păstrez pentru următoarele competiții. Per total sunt foarte mulțumită” – Geogiana Aniței, atletă CSM București.

” Mă bucur că am reușit amândouă să fim pe podium, concurența te ajută, te motivează. Atunci când este cineva tare lângă tine, te determină să fii și mai bun” – Andreea Panțuroiu, atletă CSM București.

Gag promite un record în viitorul apropiat

Și vicecampionul mondial la aruncarea greutății, Andrei Gag a fost în formă la Internaționalele de la Cluj.

Atletul de la CSM București a terminat competiția cu două medalii, aur la aruncarea greutății (20,12 m – proba lui preferată) și argint la disc (52,12m ) și promite  un rezulat de excepție la Europenele de la Berlin.

” Sunt mulțumit de medalii, dar nu și de rezultat. Totuși, este un început bun de sezon, mă bucur că nu am nici o accidentare și sper ca de la competiție la competiție să urc din ce în ce mai mult. Rezultatul nu e la adevărata mea valoare, am aruncat spre 21 metri la încălzire, dar sunt sigur că urmează să fac asta și în concurs, trebuie doar răbdare să avem. Dacă prind o zi în care sunt în stare fizică excepțională, s-ar putea să fac un record mare la Berlin” – Andrei Gag, atlet CSM București.

La 110 metri garduri s-a impus Cosmin Dumitrache, sprinterul de la CSM București oprind cronometrul la 14.20, cu 32 de miimi mai bun timp decât ocupantul poziției secunde.

”Sunt mulțumit de medalie,  dar nu neapărat și de rezutat. Am o durere la gamba stângă și nu am putut fi apt sută la sută, altfel, m-aș fi așteptat să scot un timp mai bun. Trebuie să-mi revin și să fiu gata pentru competițiile care vor urma: Campionatul balcanic și sper și calificarea la Europeanu de la Berlin. Vreau ca în viitor să mă pot lupta cu cei mai buni de pe continent” – Cosmin Dumtrache, atlet CSM București.

Clubul din Capitală a mai obținut o medalie de argint la săritura în lungime, prin Adrian Vasile, 7.58 metri, la doar 3 centimetri în spatele liderului.

Gabriela Szabo așteaptă și mai multe medalii

Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, i-a însoțit pe sportivi la competiția de la Cluj. Fosta campioană olimpică și mondială a dorit să fie alături de ”tigrii” la Internaționalele României. ”Aceasta este una dintre cele mai vechi competiții din Europa. CSM București a deplasat un număr foarte mare de sportivi și ne dorim ca ei să se califice la Europeanul de la Berlin. Orice competiție e importantă, sportivii trebuie să se autodepășească, trebuie să performeze, iar noi să vedem că sunt în grafic pentru competițiile care urmează, tocmai de ceea sunt alături de ei”, a spus ea.

Gabriela Szabo a recunoscut faptul că are așteptări mari de la atleții CSM-ului: ”Au trecut emoțiile pentru mine, le mai am doar atunci când tindem spre o finală de CE sau CM, atunci se activează. Acum privesc lucrurile din punctul de vedere al omului care coordonează cel mai important club. Oferim, dar și așteptăm mult de la sportivii CSM-ului, de la Gag, de la Alina Rotaru, de la Andreea Panțuroiu, de la toți”.