În Camera Deputaţilor, dezbaterea moţiunii simple prin care PNL cere demisia ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici

Săptămâna parlamentară începe, astăzi, cu dezbaterea, în Camera Deputaţilor, a moţiunii simple prin care PNL cere demisia ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici. Şi tot în această săptămână, Comisia specială pentru legile justiţiei discută pe marginea Codului de procedură civilă şi a Codului penal. Iulia Gherman prefaţează agenda parlamentară.
Realizator: Semnatarii documentului susţin că ministrul este direct răspunzător de distrugerea credibilităţii economice a ţării şi de iniţierea unui plan prin care clientela politică a PSD să fie finanţată din banii Pilonului II de pensii.
Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL: Vedem cum sunt inventate tot felul de proiecte utopice sau jefuitoare, pentru a acoperi fie incompetenţa, fie foamea de bani.
Reporter: Tot astăzi, membri Comisiei speciale privind legile justiţiei vor discuta amendamentele depuse la proiectul de modificare a Codului de procedură civilă. Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat că documentul legislativ a primit miercuri votul cu valoare decizională din plenul Camerei Deputaţilor. Şi tot miercuri, Comisia specială va începe dezbaterile pe amendamente asupra modificărilor aduse Codului de procedură penală.
Florin Iordache: Pentru noi este o prioritate, pentru că în cadrul acestui proiect de lege este şi acea directivă care vizează prezumţia de nevinovăţie. Probabil că în ultima săptămână a lunii iunie şi Codul penal va fi adoptat de către Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională.
Reporter: Miercuri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor se aşteaptă un vot şi asupra proiectului de lege prin care se introduce un regim de detenţie la domiciliu pentru persoanele condamnate la pedepse mai mici de un an de închisoare pentru fapte săvârşite fără violenţă./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie