Autorităţile anunţă măsuri ample pentru a asigura ordinea publică şi siguranţa în Bucureşti

Autorităţile anunţă măsuri ample pentru a asigura ordinea publică şi siguranţa în Bucureşti, astăzi, când sunt anunţate 13 evenimente, adunări publice şi marşuri. Printre acestea, mitingul PSD, marşul normalităţii şi cel al minorităţilor sexuale. Capitala va fi survolată de un elicopter care va monitoriza traficul, mai multe linii RATB vor fi deviate, iar între orele 13:30 şi 22:00 pe străzile din centru vor fi restricţii de trafic. Cu detalii despre toate aceste măsuri, reporterul RRA Alexandru Lancuzov.
Reporter: Cele mai importante restricţii vor fi aplicate în zona Piaţa Victoriei, unde este programat mitingul PSD. De la ora 14:00 se va închide circulaţia gradual pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Presei Libere la Arcul de Triumf şi până la Guvern. Nu se va circula nici pe Bulevardul Lascăr Catargiu, de la Romană la Piaţa Victoriei, respectiv pe Bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle. Totodată, Calea Victoriei se închide până la intersecţia cu Bulevardul Dacia. Metroul circulă conform programului, dar nu este exclus ca staţia Piaţa Victoriei să fie închisă pe o perioadă limitată şi numai la cererea Poliţiei, pentru siguranţa călătorilor. Şoferii vor fi deviaţi pe rute ocolitoare şi trebuie să respecte întocmai indicaţiile agenţilor din teren, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.
Georgian Drăgan: Vă rugăm să fiţi prudenţi, să reduceţi viteza dacă vă aflaţi la volan şi treceţi pe lângă un grup de persoane, pentru a nu le pune viaţa în pericol. Nu încercaţi să treceţi de barajele instituite de poliţiştii rutieri, întrucât acestea au rolul de a vă proteja viaţa şi de a preveni accidentele rutiere. Manifestaţi înţelegere şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor cu privire la rutele ocolitoare. De asemenea, nu parcaţi autovehicule în apropierea locului de desfăşurare a manifestaţiilor.
Reporter: Tot astăzi, sunt programate alte două adunări publice, urmate de deplasarea participanţilor pe carosabil. Astfel, de la 13:30 la 15:30, vor fi restricţii şi de la Piaţa Victoriei până la Patriarhie, pe ruta Romană-Universitate-Unirii, iar al doilea traseu cu restricţii este PIaţa Victoriei-Bulevardul Regina Elisabeta şi PIaţa Universităţii, aproximativ de la ora 18:00 până la 19:30. Numeroase linii RATB vor circula, astăzi, pe rute deviate./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 iunie