În Piaţa Victoriei din Bucureşti începe chiar acum mitingul organizat de PSD împotriva abuzurilor în justiţie. Zeci de mii de oameni au umplut în ultimele ore piaţa şi arterele adiacente. Revenim în direct pentru ultimele informaţii cu reporterul RRA, Cătălin Purcaru, bună seara Cătălin.
Reporter: Bună seara, din clipă în clipă mitingul organizat de PSD urmează să înceapă. Piaţa Victoriei şi bulevardele adiacente sunt pline, pline de membri şi simpatizanţi ai PSD şi oamenii continuă să vină, chiar dacă, de la această oră va începe mitingul propriu-zis. Persoanele care au ales să participe poartă pancarte prin care susţin statul de drept şi spun „nu” abuzurilor din justiţie. Sunt membri şi simpatizanţi din toate organizaţiile PSD din ţară. Pe scena amplasată în Piaţa Victoriei se află liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Premierul Viorica Dăncilă împreună cu miniştrii, parlamentari din cele două partide aflate la guvernare, toţi au ales să vină aici în Piaţa Victoriei prin mulţime pe un mixaj modern al „Odei bucuriei” şi „Horei unirii”. Anterior s-a difuzat inclusiv o melodie modernă cu mesajul „Opriţi abuzurile din justiţie”. Aşadar, de la această oră urmează să înceapă mitingul PSD, programat să dureze până la ora 22:00.
Realizator: Mulţumim, a transmis din Piaţa Victoriei din capitală Cătălin Purcaru/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 iunie)


RRA: Primarul general al Capitalei a deschis seria discursurilor din Piaţa Victoriei de la mitingul PSD

Realizator: În Piaţa Victoriei din Bucureşti este în plină desfăşurare mitingul organizat de Partidul Social Democrat împotriva a ceea ce consideră a fi abuzuri în justiţie. Liderii social-democraţi se adresează de la tribună celor peste o sută de mii de oameni prezenţi. Seria discursurilor a fost deschisă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Colegul nostru Andrei Şerban, care se află în Piaţa Victoriei vine, din nou, în direct, cu amănunte.
Reporter: Aşa cum ai spus şi tu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost primul lider PSD care s-a adresat celor din Piaţa Victoriei. Ea a spus că nu putem trăi cu dictatura minorităţii şi că social-democraţii şi ALDE au câştigat alegerile parlamentare şi au format majoritatea care trebuie să fie respectată. Gabriela Firea s-a pronunţat pentru o justiţie corectă şi instituţii democratice care şi ele trebuie să fie respectate. Oamenii din Piaţa Victoriei poartă steaguri tricolore şi ale UE şi pancarte pe care au lozinci de susţinere a statului de drept şi prin care cer demisia procurorului general al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Este criticată şi lipsa de reacţie a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în ceea ce priveşte abuzurile din justiţie făcute de unii procurori anticorupţie. Le vorbeşte acum celor din piaţă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care spune că acest miting este făcut pentru viitorul copiilor noştri care trebuie să trăiască în libertate şi într-un stat în care sunt respectate legile şi valorile democratice.
Realizator: Mulţumim./csimion/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 iunie)


 RO TV: Alocuţiune a premierului Viorica Dăncilă la mitingul organizat de PSD

Viorica Dăncilă: Dragi prieteni, suntem astăzi în piaţă împreună pentru a spune câteva lucruri esenţiale. Rezultatul votului românilor trebuie respectat. Abuzurile din justiţie trebuie să fie stopate, trebuie să închidem epoca urii şi a dezbinării. Iată care este diferenţa dintre noi şi cei care ne împiedică să guvernăm. Noi am mărit salariile românilor, ei au fost împotriva măririi salariilor şi le-au tăiat atunci când au fost la guvernare. Noi am mărit pensiile românilor, ei au fost împotriva măririi pensiilor şi le-au tăiat atunci când au fost la guvernare. Noi am început reforma în justiţie, ei se opun. Economia României a crescut şi creşte în continuare. Ei au spus că măsurile luate de Guvernul PSD vor conduce la un dezechilibru economic. Cui foloseşte asaltul permanent împotriva Guvernului? Cei care fac acest lucru doresc cu adevărat binele României? Eu nu cred. Am fost acuzată de trădarea ţării. Acuzaţiile care mi se aduc sunt aberante, dar mă aştept la orice din partea unor oameni laşi, incapabili să ducă o luptă politică la lumina zilei. Au făcut întâi totul ca noi să pierdem alegerile. Preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, i s-a deschis dosar penal chiar înaintea campaniei electorale din 2016. Preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i s-a deschis dosar penal chiar înaintea campaniei electorale din 2016. Au făcut totul /schelaru/ ca noi să pierdem alegerile, dar împreună am câştigat. Dar ei nu vor să accepte nici astăzi că au pierdut. Nu au onoare, dar ceea ce este grav este că le lipsesc convingerile democratice. Critica guvernării are în acest moment o singură coordonată: ura faţă de PSD. Niciun program alternativ, nici măcar o critică aplicată. Încă nu au aflat că românii nu-şi mai doresc abuzuri? Că nu-i vor vota niciodată pe cei care urăsc şi dezbină? Dragi prieteni, în încheiere aş vrea să vă transmit două mesaje pe care eu le consider importante. Primul mesaj: guvernul va lupta în continuare pentru prosperitatea românilor. Nu vom ceda presiunii, nu vom ceda în faţa abuzurilor! Al doilea mesaj pe care vreau să îl transmit dvs, celor din piaţă şi românilor de pretutindeni: noi trebuie să-i iubim şi să-i aducem înapoi pe români! Să-i aducem împreună. România are nevoie de unitate! România nu are nevoie de ură şi dezbinare. Vă mulţumesc şi vă iubesc./csimion

ROMÂNIA TV (9 iunie)


 RO TV: Alocuţiune a preşedintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, la mitingul organizat de PSD

Călin Popescu Tăriceanu: Dragi români, astăzi este pentru mine o după-amiază foarte frumoasă. Este frumoasă pentru că simt că adie vânt de libertate. Sunt mândru de voi şi sunt mândru de România. Vreau să vă spun că acum câteva zile băiatul meu mijlociu, Mihai, m-a întrebat de ce organizăm acest miting şi nu am avut prezenţa de spirit să-i răspund, aşa cum ar fi trebuit, simplu de tot: Mihai, dragă, facem acest miting pentru ca tu, când vei fi ca noi, să poţi să faci miting la fel, pentru libertate. Am venit astăzi să mă întâlnescu cu cei care mai cred că România trebuie să rămână liberă, democratică şi independentă, cu cei care cred că România este o ţară suverană, că românii merită să trăiască liberi, cu drepturile şi libertăţile protejate, fără să fie batjocoriţi când supără un procuror sau un potentat al zilei. Am venit astăzi la miting pentru a striga că judecătorii trebuie lăsaţi să hotărască liber, fără protocoale şi înţelegeri secrete. Cine vă întreabă de ce sunteţi aici spuneţi-le că aţi venit pentru că cu toţii am greşit crezând că după 1989 ne-am câştigat definitiv dreptul la democraţie şi libertate, spuneţi-le că nu v-am îndemnat nici eu, nici Liviu, spuneţi-le că nu vă este frică să recunoaşteţi că democraţia nu supravieţuieşte singură. Ea trebuie ajutată, trebuie încurajată şi trebuie apărată. Dar astăzi vedem că visul României de libertate încă nu s-a împlinit pe deplin. Trăim, din păcate, după cum ştiţi, într-o democraţie controlată de peste 10 ani şi cu precădere după ultimele alegeri prezidenţiale din 2014 ne luptăm cu un fenomen care ameninţă democraţia noastră, care ameninţă libertatea noastră şi independenţa noastră. Şi acesta este statul paralel omniprezent în politică, în economie, în mass-media şi în justiţie./schelaru

Călin Popescu Tăriceanu/continuare: Astăzi, constat că după 1989 speranţele noastre că democraţia s-a instalat definitiv în România nu sunt îndeplinite şi noi trebuie să continuăm să luptăm până când forţa sănătoasă a instituţiilor democratice, legitime, alese de voi, aceşti cetăţeni ai României, vor învinge forţele bolnave, forţele obscure, forţele întunericului, forţele oculte care au pus mâna pe această ţară. Trebuie să ne luăm libertatea înapoi. Vrem democraţie adevărată. Iar o democraţie adevărată înseamnă o justiţie independentă şi corectă; o democraţie adevărată înseamnă separaţia puterilor în stat; o democraţie adevărată înseamnă respectarea rezultatului alegerilor libere, respectul pentru drepturile şi libertăţile individuale şi faptul că suntem cu toţi egali în faţa legii. Nimeni nu este mai presus de lege, dacă vrem să spunem că trăim într-o ţară în care prevalează domnia legii. Dacă aceste lucruri nu sunt respectate, atunci mai este foarte puţin până când ajungem în mod oficial să proclamăm statul paralel, statul politico-mafiot. Aşadar, stimaţi cetăţeni, vreţi să trăiţi din nou într-un stat poliţienesc unde unul din trei români sunt supravegheaţi?
Mulţime: Nu!
Călin Popescu Tăriceanu: Pentru că nu pot coexista şi un stat paralel şi un stat democratic, trebuie să luptăm în continuare pentru democraţie şi statul paralel este cel mai mare duşman al nostru. Iar dacă vom accepta în continuare să finanţăm acest mecanism bolnav, atunci să nu ne mire că nu sunt bani pentru educaţie şi bani pentru sănătate. Am să vă mai întreb ceva: sunteţi cumva duşmanii României?
Mulţime: Nu!
Călin Popescu Tăriceanu: Sunteţi cumva o ameninţare pentru România?
Mulţime: Nu!
Călin Popescu Tăriceanu: Atunci explicaţi-mi ce a fost în mintea SRI-ului şi DNA-ului ca să ne transforme pe toţi în ţinte şi să ne vâneze, în loc să-i vâneze pe adevăraţii duşmani ai României. Cum se explică faptul că Kövesi a devenit mai importantă decât Constituţia, decât dreptul nostru la un proces echitabil şi corect, dreptul nostru pentru respectarea libertăţilor individuale şi pentru prezumţia de nevinovăţie? Sunt convins că nu veţi accepta după 25 de ani să spunem că Securitatea cea atât de temută în comunism nu a murit, ci doar s-a transformat. Ea vrea să fie din nou la putere, mai perfidă şi mai periculoasă decât a fost. Acum, evident, că nu mai are în spate tancurile sovietice, dar s-a insinuat pas cu pas. Ştim bine, sistemul ‘pas cu pas’ ne ascultă telefoanele, ne urmăreşte şi, când ne împotrivim, face tot ce se poate ca să ne bage la puşcărie./csimion/schelaru

Călin Popescu Tăriceanu/continuare: …din 2008 până în ziua de astăzi mii de români au căzut nevinovaţi, victime ale noii Securităţi. Am să vă mai spun ceva: se spune că democraţia este orfană. Ei bine, la noi noua Securitate are în schimb doi părinţi, ambii părinţi îi cunoaşteţi. Unul se numeşte Traian Băsescu şi celălalt Klaus Iohannis. Traian Băsescu a creat noua Securitate, şi Klaus Iohannis o foloseşte împotriva oponenţilor politici. Responsabilii pentru abuzurile din ultimii 10 ani, aşadar sunt Traian Băsescu şi Klaus Iohannis. Împreună cu cozile lor de topor care se numesc Koveşi şi Coldea. Sunt convins însă că nu vă veţi lăsa intimidaţi şi nu ne vom lăsa intimidaţi. Vă promit că ascultările telefoanelor vor înceta, intervenţiile nelegale în politicăn şi în economie vor înceta de asemenea. Şi aceasta va fi responsabilitatea instituţiei supreme a democraţiei, adică a parlamentului. Vreau să vă transmit un mesaj. Eu nu vreau răzbunare şi sunt convins că nici dvs vreţi răzbunare, de aceea fac un apel către toţi cei care sunt acoperiţi, acoperiţii din presă, acoperiţii din justiţie, acoperiţii din politică, din administraţie, de peste tot. Tuturor le cer curajul să fie parte a schimbării şi a reconcilierii în această ţară. Iar în ceea ce mă priveşte, mă angajez să lupt în continuare până când dreptatea, libertatea şi demnitatea noastră vor învinge definitiv şi voi face acest lucru împreună cu colegii mei din ALDE şi cu colegii noştri şi partenerii noştri de coaliţie, PSD! Vă mulţumesc!/menescu/schelaru

ROMÂNIA TV (9 iunie, ora 20:57)