thumbnailÎn perioada 6-8 iulie 2018, la Rucar, se desfășoară cea de-a VI-a Ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL AL CAVALERISMULUI. Festivalul va reuni participanți din întreaga Europă, membri ai ordinelor cavalerești și nu numai, scopul fiind acela de a oferi o alternativă turistică și culturală cu un caracter unic în peisajul manifestărilor de gen.

Organizatorii ediției din acest an sunt Ordinul Cavalerilor Templieri ai Sfântului Bernard și Ordinul Ospitalier al Cavalerilor Sfântului Ioan, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș.

Culoarul Rucăr –Bran, spațiu generos de confluentă și convergență culturală pentru întreg teritoriul românesc, a constituit, de-a lungul istoriei o adevărată axă de circulație, pentru oameni, mărfuri dar mai ales pentru  idei și cunoaștere. Străveche vatră de istorie, binecuvântată cu un peisaj spectaculos, oameni deosebiți și cu o încărcătură culturală absolut unică, zona Rucăr se dezvăluie vizitatorului iubitor de natură, cultură și tradiție autentică și se reinventează permanent . Scopul festivalului este acela de a fixa această zonă ca reper în itinerariile turistice și sentimentale, realizând conexiunea dintre idealurile cavalerești și necesitățile de dezvoltare sustenabilă ale localității și împrejurimilor. Din 2015, localitatea Rucăr a dobândit calitatea de Capitală a Ordinelor Cavalerești Unite, an de an Festivalul bucurându-se de o participare din ce în ce mai numeroasă.

Ediția din acest an, la care an și-au anunțat participarea peste 500 de membri ai principalelor ordine cavalerești, se constituie într-un adevărat pelerinaj prin spirit și rugăciune, dedicat celor 100 de ani de Românie modernă. Punctul culminant al festivalului, desfășurat sub deviza “Centenar – 100 de ani de la înființarea Statului Român Modern” va avea loc sâmbătă,7 iulie, începând cu ora 21.39 când sunt programate următoarele evenimente:  Aprinderea flăcării sacre a Creației și  Parada Ordinelor Cavaleresti, pe traseul Rucăr -Centru/SUSENI/Parcul PODIȘOR iar, începând cu ora 23.18 – Rugăciunea Cavalerilor.

Pentru alte detalii: http://rucar-cfiou.com/festivalul/