Premierul Viorica Dăncilă, în vizită oficială de trei zile în Lituania şi Estonia

Premierul Viorica Dăncilă începe, astăzi, o vizită oficială de trei zile în Lituania şi Estonia. Andrei Şerban are detalii despre temele care urmează să fie abordate şi principalele întrevederi ale primului-ministru:
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că dialogul politic cu oficialii din cele două state membre ale UE se va concentra pe reconfirmarea relaţiilor bilaterale apropiate, fundamentate pe un parcurs similar şi pe interese comune, legate de tematicile europene şi pe asigurarea securităţii flancului estic. Un obiectiv major va fi reprezentat de agenda europeană şi de pregătirea preşedinţiei rotative a României la Consiliul UE.
Viorica Dăncilă: Avem pe agenda europeană dosare de interes major pentru toate statele europene şi cred că trebuie să vedem lucrurile comune, să susţinem interesul României, să vedem provocările la care trebuie să răspundem şi modul în care înţeleg statele membre ale UE să răspundă acestor provocări.
Reporter: În capitala Lituaniei, Vilnius, premierul va avea întrevederi cu omologul lituanian Saulius Skvernelis şi cu preşedintele parlamentului, Viktoras Pranckietis. Vizita la Tallinn este prima la nivel de prim-ministru român în Estonia, după restabilirea relaţiilor diplomatice cu statul baltic, în 1991./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iunie