Echipa Regală de Fotbal și Simona Halep – două victorii în aceeași zi pentru România

La câteva minute după ce Simona Halep a câștigat primul ei turneu de Mare Șlem la Roland Garros, Echipa Regală de Fotbal se impunea cu 3-0 în primul său meci internațional.

Fotbaliștii regali români au bătut selecționata Regatului Serbiei chiar la Belgrad, pe stadionul echipei BASK. Astfel a fost îndeplinită promisiunea făcută Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, la Garden Party din 10 Mai 2018. Jucătorii care au venit atunci la Palatul Elisabeta au fost rugați personal de Majestatea Sa să învingă la Belgrad.
Casa Regală a României a relatat pe pagina oficială despre acest meci: http://www.romaniaregala.ro/jurnal/meciul-regal-serbia-romania-0-3/
(Mai multe fotografii, aici:
Meci:
Recepție Palatul Regal:

A fost cel mai amplu eveniment internațional făcut vreodată de monarhiștii români și un exemplu perfect de diplomație publică prin simbolul Coroanei și prin sport. Înainte de startul meciului, o artistă locală a intonat Imnul Regal al României, pe care l-a învățat special pentru acest regal fotbalistic.

13Victoria jucătorilor noștri a fost aplaudată din tribune de către ASR Principele-Moștenitor Alexandru al Serbiei și de către ASR Principele Radu al României, care a venit în capitala de pe malul Dunării special pentru acesti meci regal. De asemenea, au fost prezenți AALLRR Principele Mihailo și Principela Ljubica ai Serbiei și Ambasadorul României în Serbia, E.S. doamna Oana Cristina Popa.
18Printre sutele de suporteri din tribune s-au numărat oameni veniți special din România, dar și etnici români din Serbia, care rar au ocazia să vadă o mare victorie românească în țara în care trăiesc.
Întreaga partidă a fost filmată de o echipă a TVR, în frunte cu jurnalistul Bogdan-Șerban Iancu, care a făcut special deplasarea de la București. Meciul de fotbal Serbia Regală-România Regală va face obiectului unui reportaj ce va fi difuzat în cadrul emisiunii Ora Regelui de la TVR. Alături de jurnaliștii TVR, au fost prezenți și jurnaliști de la televiziuni și ziare sârbești.
palatul_regal_al_serbieiÎnainte de meci, echipele România Regală și Serbia Regală au fost primite la o recepție la Palatul Regal din Belgrad, oferită de AALLRR Principele-Moștenitor Alexandru al Serbiei și Principesa-Moștenitoare Ecaterina. Principele Radu al României a fost și el prezent, ca să încurajeze sportivii români. Principele-Moștenitor Alexandru al Serbiei a primit din partea jucătorilor români un tricoul al Naționalei de Fotbal a României inscripționat cu numele său și cu ziua în care s-a născut. Principele Radu a primit un tablou inedit: o fotografie a jucătorilor Echipei Regale, aliniați înainte de un meci, care priveau o fotografie a Regelui Mihai.
În 1922, România a disputat primul meci internaţional la Belgrad, împotriva Regatului Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor.
Prilejul a fost nunta Regelui iugoslav Alexandru I cu Principesa Maria a României, fiica Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.
Ideea de a reedita această partidă istorică aparţine Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei din România şi Asociației pentru Regatul Serbiei
Primul meci România Regală – Serbia Regală s-a disputat anul trecut la Timişoara şi s-a terminat cu victoria noastră.
RADOR – 15 iunie