România intenţionează să îşi depună candidatura pentru un loc în conducerea Europol

Ministrul de interne Carmen Dan a anunţat că România intenţionează să îşi depună candidatura pentru un loc în conducerea Europol, oficiul european de poliţie. Carmen Dan a precizat că, în urma discuţiei de astăzi de la Bucureşti cu directorul executiv al organizaţiei, Catherine De Bolle, a fost remarcată contribuţia ofiţerilor români la combaterea criminalităţii pe plan european.
Carmen Dan: Am convenit împreună că reprezentarea României, dacă ne raportăm la cele 28 de state membre în Europol, este una consistentă, noi avem 74 de experţi la nivelul Europol. Şi am anunţat-o cu această ocazie că intenţionăm să ne pregătim pentru o candidatură în cadrul Board-ului Europol, dânsa salutând această idee a noastră şi menţionând totodată că are o foarte bună colaborare cu ofiţerii noştri şi că apreciază foarte mult activitatea acestora în cadrul Europol.
Realizator: Ministrul de interne Carmen Dan a participat astăzi la Forumul Salzbourg, un parteneriat între statele din centrul şi sud-estul Europei pentru cooperare şi securitate. România, prin Ministerul de Interne, deţine preşedinţia forumului din luna ianuarie, pentru un mandat de 6 luni, potrivit redactorului nostru Cătălin Purcaru./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 iunie