SIMONA HALEP CARICATURIZATĂ DE CHARLIE HEBDO

 RADIO FRANCE INTERNATIONALE: Ştefan Popa Popa”s la RFI: Caricatura cu Halep din Charlie Hebdo e de prost gus

RADIO FRANCE INTERNATIONALE, 14 iunie 2018 – Caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo este de prost gust, trebuie să existe o limită a bunului simţ, declară la RFI caricaturistul Ştefan Popa Popa’s. Publicaţia franceză de satiră a ironizat victoria româncei la turneul de la Roland Garros, publicând sub titlul „O româncă a câştigat Roland Garros-ul” o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune „Fier vechi, fier vechi”.

Ştefan Popa Popa’s spune că „trebuie să existe totuşi o limită a bunului simţ (…). Faptul că s-a publicat această caricatură după părerea mea de prost gust… sunt foarte supărat. Cam de multe ori, când e vorba de România, tot ne iau cu aceleaşi chestii şi bancuri francezii”.

În opinia sa, „există bunul simţ. Într-o democraţie, eu trebuie să te respect pe dumneata, iar dumneata să mă respecţi pe mine. Eu dacă sunt musulman, respectă-mă, nu fă caricaturi împotriva religiei mele. Şi invers: dacă-s catolic, nu fă caricaturi, musulmanule, vizavi de mine, pentru că există o oarecare limită a bunului simţ, pe care trebuie s-o aibă fiecare. Bunul simţ nu se cântăreşte cu kilogramele. Fiecare are şapte ani de acasă, mai mult sau mai puţin”.

„Eu ca român o simt ca o caricatură jignitoare la adresa mea (…). Anumiţi caricaturişti din presa franceză trebuie să aibă o anumită decenţă”, conchide celebrul caricaturist român.

Cosmin Ruscior