Senatorul PNL Daniel Zamfir a trecut la ALDE

Senatorul Daniel Zamfir a trecut de la PNL la ALDE. Decizia a fost salutată astăzi, într-o conferinţă  de presă, de liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu care a susţinut totodată, că PNL, prin actuala conducere, a renunţat la doctrina liberală prin lipsa de reacţie în privinţa abuzurilor din România:
Călin Popescu-Tăriceanu: PNL a devenit un partid care nu numai că închide ochii în faţa abuzurilor, mai mult de atât, este un susţinător al instituţiilor represive ale statului care şi-au caracterizat activitatea în ultimii ani prin abuzuri extraordinare împotriva drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor. A fi liberal nu este suficient să ai o etichetă sau în denumire să te numeşti liberal. Te defineşti ca liberal atunci când promovezi valorile fundamentale ale libveralismului, ceea ce PNL nu mai face de multă vreme.
Realizator: În replică, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat pentru Radio România Actualităţi:
Ludovic Orban: Domnul Tăriceanu este la putere. Cei care comit abuzuri sunt deţinătorii puterii politice. Ca atare, domnul Tăriceanu este cel care susţine abuzurile. Cât despre liberalism, e foarte greu pentru domnul Tăriceanu, care este mai degrabă o fată în casă a PSD, să vorbească despre liberalism, atâta timp cât a votat cot la cot cu PSD toate măsurile antiliberale./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 iunie)