Alimente care favorizează apariţia celulitei

Hrană uşoară, slabă în grăsimi saturate, bogată în vitamine, minerale, fibre şi apă – aşa ar trebui să arate alimentaţia care „ține” departe de celulită.
Celulita se datorează mai multor motive – tulburări ale țesutului conjunctiv, tulburări circulatorii, lipsa activităţii fizice, o dietă necorespunzătoare, stresul şi fumatul. Cel mai adesea celulita apare pe pielea de pe coapse, fese, în jurul genunchiului şi a abdomenului. Experții sunt de acord că pentru a avea o reuşită în lupta împotriva celulitei este nevoie de un stil de viață sănătos.
Iată ce alimente nu ar trebui să consumaţi ca să evitați să aveţi pielea cu aspect de „coajă de portocale”:

Sucurile îndulcite

imagesDiversele sucuri acidulate sau neacidulate care conțin o mulțime de aditivi și care reduc rapid elasticitatea pielii trebuie să le înlocuiți cu apă în care puteți adăuga puţină lămâie.

Pizza

Pe lângă moştenirea genetică, proasta circulație poate favoriza formarea celulitei. Cel mai des pizza conţine multe grăsimi și făină albă – combinaţie care este fatală pentru circulație.

Pâinea albă

Nutriţioniştii recomandă să scoateţi din meniu făina albă – pâinea albă creşte nivelul de insulină, aduce „calorii goale” care stimulează formarea celulelor adipoase.

400x400-10-75Alimente grase și produse alimentare semipreparate

Cârnații și celelalte produse din carne, unt, margarină, smântână şi brânza grasă sunt pline de acizi grași trans și consumul lor face ca în scurt timp să se înregistreze un nivel crescut al insulinei în sânge, nivel care stimulează producția de depozite de grăsime şi celulita.

Alcoolul

Alcoolul conţine multe toxine şi calorii. În plus, vitamina C, calciul și zincul au tendința de a fi mai greu absorbite în organism și, în acest fel, alcoolul blochează efectul lor asupra grăsimilor.

downloadZahărul

Alimentele bogate în zahăr provoacă un salt brusc al nivelului insulinei, acţiune care stimulează formarea de țesut gras./ciliu/ddaniela

www.b92.rs – 20 iunie