Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a născut o fetiţă

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern a postat pe pagina ei de Facebook o fotografie în care ea şi partenerul ei Clarke Gayford apar în compania fiicei lor nou-născute. Iar tânărul tătic a anunţat pe Twitter că „mama şi fiica sunt ambele sănătoase şi fericite”. Ardern, în vârstă de 37 de ani, a devenit al doilea lider din lume care naşte în timpul mandatului, după premierul pakistanez Benazir Bhutto în 1990. Iar coincidenţa face ca fiica lui Ardern să aibă aceeaşi zi aniversară cu a copilului doamei Bhutto.
Vestea naşterii fetiţei a fost primită cu emoţie în Noua Zeelandă. Comentatorul politic Morgan Godfrey nota că „Jacinda Ardern a ajuns la spital în propria maşină, la volan fiind tatăl copilului, Clarke. Nici un fel de limuzină sau ambulanţă specială. Copilul ei s-a născut într-un spital public alături de toţi ceilalţi. Nici un spital privat. Nici o atenţie specială suplimentară”. „De trei ori felicitări şi pentru sistemul de sănătate public”, adaugă comentatorul neo-zeelandez.
Proaspăta mămică intenţionează să-şi ia şase săptămâni de concediu de materinitate, iar apoi să se întoarcă la muncă. Acasă va rămâne în continuare tatăl copilului, Clarke Gayford care este prezentator tv./abuzoian

(www.theguardian.com – 21 iunie)