Asociația SINAPTICA anunță începerea proiectului cultural „Centru de resurse pentru patrimoniul imaterial”, realizat în parteneriat cu Primăria Isverna – Mehedinţi și Institutul Național al Patrimoniului. Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, se derulează între 15 iulie și 15 noiembrie 2018 şi are drept scop îmbunătățirea situației economice a comunităților păstrătoare de patrimoniu cultural imaterial. Proiectul face parte din programul „Gazde bune în case bătrâne”, dezvoltat și implementat de Asociația SINAPTICA.

Pe durata proiectului va fi reparată o școală veche din satul Turtaba, precum și o casă tradițională de pe teritoriul comunei Isverna. La finalul proiectului, în clădirea școlii va funcționa primul centru de resurse dedicat patrimoniului imaterial. De asemenea, pe durata proiectului vor fi organizate 3 evenimente de informare dedicate personalului din autoritățile publice locale, păstrătorilor de valori ale culturii tradiționale și oricăror alte persoane interesate de valorificarea economică a resurselor naturale și materiale ale mediului rural tradițional. Repararea școlii și a casei tradiționale se va face în timpul unei tabere de voluntariat, în perioada 26 iulie – 4 august 2018.

Persoanele interesate să participe la această tabără se pot înscrie folosind formularul disponibil la adresa https://goo.gl/Kjcdoz Au prioritate studenții la arhitectură, etnografie sau ingineria construcțiilor. Mai multe despre proiectul „Centru de resurse pentru patrimoniul imaterial” puteţi afla de pagina web a Asociaţiei Sinaptica http://www.sinaptica.ro/patrimoniu-imaterial şi de pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/crpimh/ .

Pentru informații suplimentare:

Pîrvu IONICĂ, manager de proiect

pirvu.ionica@sinaptica.ro