Procurorul general, Augustin Lazăr, ia în calcul delegarea Laurei Codruța Kövesi la Parchetul General

Procurorul general, Augustin Lazăr, ia în calcul delegarea Laurei Codruța Kövesi la Parchetul General, instituţie care ar putea valorifica mai bine, susţine el, experienţa profesională dobândită până acum de fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Precizarea lui Augustin Lazăr vine după ce Secţia pentru Procurori a CSM a decis că Laura Codruța Kövesi îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu, unde a lucrat şi înainte de a fi numită, în 2006, în funcţia de procuror general al României.

Augustin Lazăr: Procurorii care îşi încheie activitatea la DNA, de regulă, îşi continuă activitatea în cadrul Ministerului Public folosindu-şi experienţa pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public din experienţa câştigată la DNA.

Realizator: În ceea ce priveşte profilul viitorului procuror-şef al DNA, Augustin Lazăr a arătat că acesta va trebui să fie o persoană echilibrată, care să contribuie, prin experienţa sa, la creşterea încrederii în instituţie./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iulie