Peste 300 de marinari militari participă la exercițiul „BREEZE 18” în Marea Neagră

Participarea navelor militare românești la exercițiile organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, precum și în cadrul grupărilor navale NATO care desfășoară misiuni în Marea Neagră a devenit constantă în ultimii ani, după degradarea situației de securitate din regiune, prin anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia și a destabilizării din estul Ucrainei. În această lună, Fregata „Regele Ferdinand” și Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu” fac parte din grupările navale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) care desfășoară, în bazinul Mării Negre, misiuni de supraveghere a traficului maritim, alături de partenerii din Alianță.

Vineri, 13 iulie, cele două nave militare românești au intrat în portul Burgas din Bulgaria, pentru o escală de trei zile, după care își vor continua misiunile pe mare, participând, în perioada 16-20 iulie, la exercițiul multinațional BREEZE 18, organizat partenerii bulgari.

Prin activitățile desfășurate sub stindard NATO, Forțele Navale Române contribuie la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianței, în deplină concordanță cu angajamentele internaționale pe care țara noastră și le-a asumat.

13 iulie 2018

Statul Major al Forţelor Navale
Biroul informare şi relaţii publice
Persoană de contact: Colonel Corneliu PAVEL
Mobil: 0744.359.518