Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE: „Nu se va da o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere mâine”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă privind aministia şi graţierea. El atrage atenţia că nu există nicio bază constituţională pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei. Ludovic Orban a mai spus că adoptarea unui astfel de act normativ va determina PNL să sesizeze Avocatul Poporului.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, care s-a văzut, astăzi, cu premierul Viorica Dăncilă, a afirmat că la Ministerul Justiţiei nu există în dezbatere sau avizare o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. De asemenea, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a precizat că, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de mâine, nu figurează un astfel de act normativ:

Varujan Vosganian: Nu se va da o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere mâine, aşa cum cu generozitate ne informau zvonurile. Nu este programată o altă şedinţă de guvern săptămâna aceasta, din ceea ce ştiu. Despre oportunitatea politică noi nu am avut discuţie cu PSD şi, în orice caz, noi nu am fost printre promotorii unei astfel de ordonanţe de urgenţă./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie