Eugen Teodorovici declară că amnistia fiscală pentru acest an nu vizează persoanele fizice

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, declară că amnistia fiscală pe care guvernul o pregăteşte pentru acest an nu vizează persoanele fizice, ci doar companiile de stat cu datorii istorice. Aflat azi la Tulcea, ministrul a explicat care sunt motivele pentru care s-a gândit la această ştergere a datoriilor.
Eugen Teodorovici: Pentru a da o şansă acestor comapnii de stat de a fi parte reală la economie s-a pus în discuţie o astfel de ştergere a acestor datorii istorice, nimic altceva. Vorbim de companii româneşti, vorbim de zeci de mii de angajaţi, care trebuie să aibă mai departe un loc de muncă şi ca acel /…/ să lucreze în piaţa, nimic altceva. Cine a dus mai departe discuţia către persoane fizice a făcut-o în mod greşit. Cei care au datori la stat să le plătească, pentru că altfel vor plăti penaliţăţi.
Realizator: Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat azi, la Consiliul Judeţean Tulcea, la prezentarea proiectului privind construirea unui pod suspendat peste Dunăre, în zona Brăila, investiţie europeană de aproximativ 430 milioane de euro, precizează corespondentul nostru Irinel Călin./mnecula/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iulie