Premierul Viorica Dăncilă începe o vizită oficială în Muntenegru şi Macedonia

Prim-ministrul Viorica Dăncilă începe, astăzi, o vizită oficială în Muntenegru şi Macedonia. Împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor din aceste ţări premierul român va analiza parcursurile euro-atlantice ale celor două state şi va căuta noi mijloace de a amplifica relaţiile economice bilaterale:

Viorica Dăncilă: Dialogul politic cu oficialii din cele doua state se va concentra pe reconfirmarea relaţiilor bilaterale aprofundate, fundamentate pe susţinerea pentru aderarea la Uniunea Europeană şi pe asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale. Un obiectiv major va fi reprezentat de agenda europeană a celor două state având în vedere importanţa pe care ţara noastră o va acorda regiunii Balcanilor de Vest pe perioada mandatului de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

Realizator: Redactorul nostru, Andrei Şerban, notează că este prima vizită a unui premier al României în Muntenegru, dar şi în Republica Macedonia de la declararea independenţei acestui stat, în anul 1991./practica/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iulie