Vă gândiţi că vă protejaţi de efectele nocive ale zahărului alegând să consumaţi produse sărate? Nimic mai fals, consumaţi şi zahăr fără să ştiţi. Cum se întâmplă?
Pentru diferite reţete sărate este adăugat zahăr pentru a obţine o textură, o culoare sau un gust deosebit. Zahărul intră în joc în procesul de conservare. Glucidele sunt adăugate prin zaharoză, lactoză, dextroză sau sirop de glucoză.
Snakurile conţin zahăr
În anumite preparate, pizza, sandwich-uri, pâine, covrigei sau biscuiţi aperitiv, zahărul contribuie la crearea gustului şi creşte valabilitatea acestor produse alimentare. Alegeţi cu atenţie aceste produse citind cu atenţie eticheta cu ingrediente.
Mezelurile au zahăr
Zaharul şi înlocuitorii se pot ascunde în orice produs din carne procesat industrial. Fără adaos de zahăr, mezelurile ar oxida şi ar deveni la culoare verzi sau maro. Mezelurile au ajuns să fie printre cele mai nocive alimente, dar mulţi oameni le cumpără.
Conservele de legume conţin glucide, ca şi sosurile şi supele instant
Zahărul se găseşte chiar şi în conservele de legume cu scopul de a ajusta gustul şi aromele acestora şi de a prelungi termenul de valabilitate. Conservele de mazăre, morcovi sunt produsele care conţin de la 3% la 4% adaos de zahăr.
Ca şi pentru legumele din conservă, adăugarea de zahăr în sosuri şi supe permite ajustarea gustului reţetei. Aceste produse sunt bogate în zahăr şi sare peste limita normală.
Atenţie! Zahărul cauzează probleme de sănătate şi kilograme în exces. Majoritatea alimentelor procesate industrial sunt nesănătoase.
www.marieclaire.fr
Traducere şi sinteză Mariana Drăgoi