Mihai Leu și Alexandra Dulgheru, senzații tari la peste 150 kilometri pe oră

Fost campion național la raliuri, Mihai Leu a avut o invitată specială pe șoselele din Sinaia: Alexandra Dulgheru (locul 146 în clasamentul mondial) i-a fost copilot în aventura montană.

Înainte de a lua startul în a cincea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, Trofeul Sinaia, Mihai Leu (49 de ani) și-a făcut încălzirea pe circuit având-o în mașină, pe scaunul din dreapta, pe jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru (29 de ani).

Componentă a echipei de Fed Cup a României, Alexandra a avut parte de senzații inedite cu câteva zile înainte de a pleca în America, acolo unde va participa la câteva turnee WTA. Tenismena a fost extrem de încântată de experiența trăită în Ferrari-ul 458 Challenge condus de fostul campion de box.

”A fost senzațional, mai vreau! A fost pentru prima dat când m-am urcat într-o mașină de curse și e minunat. Nu am avut emoții când am pornit la drum, abia așteptam să simt adrenalina, iar când a pompat, mi s-a părut că s-a terminat prea repede cursa. La tenis, poate când suntem la 6-6 în tie-break, în setul decisiv și are adversarul minge de meci, poate atunci adrenalina este la un asemenea nivel”, a mărturisit Alexandra Dulgheru, jucătoare de tenis.

 ”Întotdeauna oamenii care fac sport se acomodează repede. Alexandra dacă s-ar apuca serios, ar deveni un copilot foate bun. Am văzut-o foarte linișită și cred că a avut încredere mare în mine și în mașină, de aceea nu a avut emoții”, a declarat Mihai Leu, campion național raliuri.

Alexandra este o prezență plăcută în circuitul mondial de tenis, tocmai de aceea, de-a lungul timpul, a legat amiciții cu cei mai mulți dintre colegi. Unul dintre campionii cu care Dulgheru se înțelege foarte bine este Roger Federer, pe care românca l-ar provoca să iasă din zona de confort și să încerce o mașină de raliuri.

” L-aș lua pe Federer să văd cum reacționeză într-o asemenea situație, sub calmul acela impenetrabil… Nu se compară cu nimic senzația pe care eu am avut-o în mașină. Acum înțeleg microbul pe care-l au toți piloții. E imposibil să lovesc mingea de tenis cu viteza cu care am mers cu mașina. Aș câștiga detașat toate meciurile, care ar mai fi farmecul jocului de tenis?”, glumeşte Alexandra.

Sinteză: Mariana Drăgoi