Cod galben de instabilitate atmosferică pentru mare parte din țară

Mare parte din ţară este astăzi sub incidenţa unei avertizări cod galben de instabilitate atmosferică. Începând de mâine, însă, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi vor creşte şi temperaturile, deşi vor mai fi posibile episoade de vreme instabilă în cursul lunii august – după cum ne-a declarat Mihai Timu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
Mihai Timu: Conform estimărilor săptămânale ale Centrului European, luna august s-ar putea să mai aducă extreme, în sensul că vor mai fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, iar ca și temperaturi, în general, de-a lungul lunii acestea se vor situa în jurul normelor, dar asta nu exclude ca să avem intervale şi cu temperaturi caniculare. Luna august ar putea să aducă câteva zile și cu peste 35 de grade, dar poate să fie şi mai mult de atât.
Realizator: Râurile din estul, sudul şi parţial centrul şi vestul țării se află sub incidenţa a două coduri – portocaliu şi galben – de inundaţii, valabile până la prânz, şi respectiv până la miezul nopţii. Precipitaţiile au creat și ieri probleme în mai multe județe: o femeie a murit în urma viiturilor în Hunedoara, pagube fiind semnalate în Vrancea, Vâlcea şi în Olt – au relatat corespondenţii RRA./eradu/menescu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 august)