“MUSIC: a Bridge Between People” – ajunge sâmbătă la Castelul Peleș

Programul internațional “MUSIC: a Bridge Between People” a ajuns anul acesta și în România, promovând schimbul cultural între țările din Europa de Sud – Est prin intermediul muzicii clasice. Un dialog peste meridiane se desfășoară în această perioadă în România, cu un program dedicat muzicii de cameră și cu participarea artiștilor invitați din Germania, Irlanda, Italia/Japonia, Kosovo, Republica Moldova și România.

Sâmbătă, 4 august, de la ora 16:00, la Sala de Concerte a Castelului Peleș va avea loc un nou concert în cadrul acestui proiect, susținut de NewBorn Quartet. Format din muzicieni de vârf ai tinerei generații de artiști din Kosovo, cvartetul va interpreta sâmbătă lucrări ale compozitorilor W. A. Mozart, Tomor Berisha și Astor Piazzolla.

Concertul este organizat de UCIMR, în parteneriat cu Muzeul Național Peleș, un proiect co-finanțat de AFCN. Intrarea va fi liberă, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro. Evenimentul se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio.

 Datorită acivității sale desfășurate de 10 ani în susținerea tinerilor interpreți și urmare a participării sale din 2017, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România a fost invitată să extindă acest proiect și în România, astfel că patru cvartete de coarde au fost selectate, din România, Republica Moldova, Kosovo și unul din Japonia/Italia, pentru a beneficia de acest program.

“Music: a Bridge Between People” este un proiect de cooperare europeană la care participă asociații din diferite țări (România, Italia și Fosta Iugoslavie), cu scopul comun de a facilita experiențe profesionale și artistice comune pentru tinerii muzicieni excepționali din regiune.

Următorul concert va avea loc luni, 6 august, de la ora 14:00 la Viscri (în incinta fortificață) și va fi susținut de Blanc Quartet (Japonia/Italia), parte dintr-un eveniment mai amplu care promovează, totodată, tradițiile locale și patrimoniul european, biserica fortificată din Viscri fiind inclusă pe lista monumentelor de patrimoniu universal UNESCO, anunţă UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România într-un comunicat.

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.