Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat liberalilor prezenţi la Consiliul Naţional al PNL, de la Palatul Parlamentului

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat, cu puţin timp în urmă, liberalilor prezenţi, astăzi, la Consiliul Naţional al PNL de la Palatul Parlamentului. Reporterul RRA Alina Stănuţă, a urmărit discursul şefului statului şi ne spune, în direct, care a fost mesajul acestuia. Bună ziua! Te ascultăm.

Reporter: Bună ziua! Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în debutul discursului său, că situaţia generală din România este proastă, menţionând că nu-i face plăcere să facă această afirmaţie având în vedere funcţia pe care o deţine. În discursul său, şeful statului a criticat PSD şi a arătat că social-democraţii au început să demonteze justiţia din România şi să inhibe lupta anticorupţie. Toate sondajele arată că 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită – a mai spus Klaus Iohannis, care a arătat şi că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi acoliţii săi folosesc puterea în interes propriu pentru a scăpa de justiţie.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să fie uniţi şi puternici, menţionând că este nevoie de o alternativă raţională. Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la reuniunea liberalilor vine pe fondul unor tensiuni interne din partid şi după ce a încercat aplanarea acestora, invitând la discuţii pe liderii partidului în această săptămână. Reuniunea PNL de la Parlament continuă, vom reveni./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 august