La bordul avionului militar de epocă, prăbuşit în Elveţia, se aflau 11 bărbaţi şi 9 femei

Poliţia din Elveţia a anunţat că şi-au pierdut viaţa toate cele 20 de persoane, pasageri şi membri ai echipajului, aflate la bordul unui avion militar de epocă, prăbuşit sâmbătă într-o zona împădurită din Alpi. Nu se ştie motivul pentru care avionul militar Juncker 52 s-a prăbuşit în munţi, la mare altitudine, lovind pământul în plină viteză. Deşi au existat martori oculari care au văzut avionul, va dura până când ancheta autorităţilor elveţiene va ajunge la concluzii, mai ales că nu există cutii negre.

Victimele, 17 cu cetăţenie elveţiană şi 3 cu cetăţenie austriacă, urmează să fie recuperate şi identificate. „Nu sunt supravieţuitori, toţi cei 20 de pasageri şi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului. La bord se aflau opt cupluri şi o persoană singură, 11 bărbaţi şi 9 femei”, a precizat un oficial elveţian.

După primele cercetări, inspectorii autorităţii elveţiene pentru siguranţa transportului au declarat că avionul, care efectua o cursă între Locarno şi Zurich, a intrat în picaj vertical, izbindu-se de pământ cu o viteză foarte mare./mbaciu/pvelisar

BBC SERVICIUL MONDIAL – 5 august