Admiterea la Universitatea de Vest din Timișoara, în cifre. Cea mai mare concurență, la specializarea Matematică informatică

 

 

Universitatea de Vest din Timișoara a tras linie sesiunii de admitere de vară. Printre specializările cu cea mai mare concurență în ceea ce privește locurile bugetate, cu mai mult de patru sau chiar opt concurenți pe loc, sunt cele de Matematică informatică (unde s-a înregistrat cea mai mare concurență – 8/loc), Psihologie, Informatică, Pedagogie învățământului primar și preșcolar, Comunicare și relații publice, Informatică economică, Sociologie – Resurse Umane, Sport și performanță motrică.

 

Universitatea a înmatriculat în anul I de studiu aproape 3400 de tineri. Cei mai mulți studenți de anul I îi va avea Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA), mai mult de 900. De altfel, FEAA este cea mai mare facultate din cadrul Universității. De asemenea, aproape 550 de noi studenți vor studia din toamnă la Facultatea de Sociologie și Psihologie, iar un număr de peste 400 de tineri au ales să studieze la Facultatea de Matematică și Informatică.

 

De remarcat este că aproape 1400 de tineri, mai mult de 40% din totalul celor care au confirmat, au fost înmatriculați în regim cu taxă. „Admiterea a decurs în condiții bune, în parametrii anticipați. Cererea pentru studii este la fel de ridicată precum anul trecut. În plus, din datele privind confirmările, avem un număr mare de studenți care deși nu au prins locuri bugetate, au ales totuși să studieze la noi în regim cu taxă. În contextul în care o persoană este dispusă să plătească pentru educația primită la UVT, este evident că pachetul de competențe oferit este de nivel înalt”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

 

Pentru sesiunea de toamnă, Universitatea mai are disponibile 214 locuri bugetate, precum și locuri cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt disponibile la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (57), iar cele mai puține, la Facultatea de Sociologie și Psihologie (4). Facultatea de Drept nu mai are niciun loc bugetat disponibil.

 

Oferta Universității pentru absolvenții de Bacalaureat este de 77 de specializări de licență. Dintre acestea, 19 sunt în limbi străine, engleză și germană. Universitatea de Vest din Timișoara este cea mai mare instituție de învățământ superior din vestul țării, cu peste 15.000 de studenți, în 11 facultăți.

 

Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la UVT va avea loc în perioada 3-16 septembrie, după un calendar stabilit de fiecare facultate.