Cinci schimbări prin care nu o să-ţi mai urăști locul de muncă

Dacă ați crezut că vă numărați printre puţinele femei cărora nu le plac locurile de muncă şi ceea ce lucrează – vă înșelați. De fapt, studiile au arătat că mai mult de jumătate din femeile din întreaga lume sunt nemulțumite de locurile lor de muncă, venituri, colegi și alte segmente care alcătuiesc viața lor de zi cu zi la muncă. Unele locuri de muncă pur și simplu nu ne satisfac ambițiile și nu vedem nicio perspectivă de a avansa. Cu toate acestea, în cazul în care demisia sau schimbarea locului de muncă nu reprezintă o opțiune, încercați următoarele cinci sfaturi pentru a face mediul de lucru cât mai uşor de tolerat sau chiar mai plăcut.

Nu vă mai bârfiţi colegii

Suntem conștienți de faptul că toată lumea are nevoie de o supapă de evacuare pentru a diminua stresul acumulat. Cu toate acestea, bârfirea superiorilor sau a altor colegi este toxică și vă face rău în primul rând vouă. Dacă chiar nu puteți să înghiţiţi pe pe cineva, discutați cu o prietenă care nu este în niciun fel legată de activitatea voastră și de locul vostru de muncă. Bârfa cu colegii și frecventele conversații pesimiste vă fac rău şi ucid orice dorinţă de progres, și tu vei deveni mai supărată și tensionată din cauza că opinia ta proastă despre cineva ar putea ieşi la lumină în orice moment.

Gândiți-vă la aspectele pozitive ale muncii voastre

Poate că nu este un serviciu de vis, dar există cu siguranță un motiv, pe lângă cel financiar, pentru care v-ați decis exact pentru a lucra la acel loc de muncă. Gândiți-vă bine şi scrieţi pe pe o bucată de hârtie toate lucrurile bune pe care le aduce activitatea pe care o desfăşuraţi în prezent.

Răsplătește-te

Provocați-vă să nu vă mai plângeţi de munca voastră sau de colegi timp de o săptămână. În fiecare seară înainte de culcare luați în considerare de ce sunteți recunoscători. Dacă finalizați cu succes acest antrenament mental, răsplătați-vă cu un o zi relaxantă la spa sau cu o geantă pe care aţi văzut-o de ceva timp şi pe care v-o doriţi.

Găsiți o provocare la locul de muncă

Ați intrat într-o rutină din care este greu să ieșiți. Vă înțelegem, dar acum este timpul pentru un pas mai mare. Găsiți o lucrare pe care o puteți realiza sau reconsideraţi modul în care vă puteți actualiza locul de muncă existent. Superiorii voştri vor fi plăcut surprinși și, în curând, puteți fi surprinși şi voi de o creștere a venitului sau de o promovare.

Vă găsiţi un hobby

Această mișcare vă va oferi un motiv de bucurie zilnic. Fie că este vorba despre învățarea unei limbi străine sau Pilates, de exemplu, pasiunea de a face poze, şi sunteți conștienți de faptul că după muncă urmează câteva ore pe care le veţi dedica ca să vă cunoaşteţi mai bine și să descoperiţi ceva nou și interesant. /ciliu/ddaniela

(www.b92.rs – 7 august)