Nava-şcoală Palinuro a Marinei Militare italiene va putea fi vizitată în portul Constanţa

În ziua de 13 august nava-şcoală Palinuro a Marinei Militare italiene va acosta în portul Constanţa (România) unde va rămâne până la data de 16 august.

Curioşii vor putea să viziteze nava Palinuro pe 14 august, de la orele 09.00 la orele 12.00 şi de la orele 16.00 la orele 17.30.

Nava Palinuro a îmbarcat 33 de elevi subofiţeri ai cursului “Kratos” de la Şcoala de Subofiţeri din Taranto care vor învăţa ştiinţele nautice şi marinăreşti dobândind astfel cunoaşterea directă a diferitelor activităţi asociate practicării profesiei de “navigator pe mare”.

Unitatea a plecat în data de 23 iulie din portul Taranto şi, după ce s-a oprit la Kos, la Istanbul, şi acum la Constanţa, va staţiona apoi la Batumi, la Cefalonia revenind în Italia, la Reggio Calabria, şi, în final, la Livorno.

Pe durata campaniei de instrucţie 2018 nava Palinuro poartă cu ea steagul spitalului Gaslini din Genova, donat navei de preşedintele Spitalului de pediatrie anul trecut pe 17 mai, la La Spezia, cu prilejul sărbătoririi a 80 de ani de la crearea instituţiei.

Pe 14 august 2018, la orele 15.00, comandantul navei Palinuro va ţine o conferinţă de presă la bord, iar  în ziua de 15 august nava va putea fi admirată navigând pe apele din apropierea oraşului Constanţa, în cadrul ceremoniillor organizate de Ziua Marinei române, informează Ambasada Italiei într-un comunicat primit la redacţie.

Sinteză: Mariana Drăgoi